Translate,Home

zondag 19 april 2015

weekbabbel 19 - 26 april 2015

                Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                          Duiven in bad

Eindelijk weer

PSV is na 7 jaar weer eens kampioen geworden met voetbal. Er zal wel groot feest zijn in Eindhoven. Het voetbal in Nederland is niet zo goed meer als de jaren van Cruyff , van Hanegem , Rensenbrink en noem ze maar op. Ik zou graag nog eens een wedstrijd van vroeger bekijken tegen Duitsland. Dat was een wedstrijd om van te genieten. Verscheidene voetballers van tegenwoordig zijn over het paard gebeurde figuren , ook door de media , die denken dit spelletje te kunnen spelen. Ook dit jaar was er weer de beste of moet je zeggen PSV was de minst slechte van seizoen 2014 / 2015. Het is ze gegund hoor , zeker na de vele kritiek die ze in Eindhoven hebben gehad de laatste jaren. Met de duiven zijn we net gestart met de vluchten en voor je het weet is het weer gebeurd. Over 5 maanden zijn in de duivensport ook weer de grote en kleine kampioenen bekend. Doe uw best om er bij te zijn en geniet vooral van uw duiven.
Gelukkig gaat de NPO kijken naar de TT vermeldingen. Heb al eens eerder getypt ieder heeft zijn eigen spel of het lang of kort is en ieder spelletje hoort op de TT te staan. Heb het liefst van ieder tour 2 vluchten per afdeling. Geen dubbele vermeldingen van NU of ZLU die kijken maar op hun site. Maar ja , dan schop je de marathon liefhebbers tegen de schenen. Liever daar tegen dan tegen 95% van de liefhebbers die op de andere onderdelen spelen en die de NPO buitenspel wilde zetten. En dan wil de NPO meer spelvreugde van de leden , daar hoort ook teletekst bij.

Op eigen hok  

Deze week goed weer gehad alleen in de vroege morgen best koud. Zo ook zaterdag , het gazon was wit van de nachtvorst. Met een oost tot noordoosten wind was het best fris. Uit de wind en de zon was het best lekker. Hier kwamen heel wat kleine koppeltjes duiven over en ze moesten er best aan trekken. Dus heel wat anders dan vorige week met wind mee. Onze duiven zijn om 10.00 uur gelost in Quievrain 186 km. Vanuit het oosten zweefden 2 buizerds laag hun rondjes bij het hok toen de duiven kwamen , dus dag mooie uitslag. De eerste was er om 12.35 en bleef rondjes draaien , er kwamen duiven bij , om 12.38.55 liep de eerste naar binnen. Op een gegeven moment vlogen er wel 10 rond en af en toe kwamen er toch een paar naar beneden , ook kwamen er telkens weer bij. Om 12.55 waren er ondanks het oponthoud 21 geklokt van de 27 , ook hadden 2 de antenne gemist. Er moesten om 12.55 uur nog 4 komen 1 duivin en 3 doffers , om 13.12 was de laatste er en kon de klep dicht. In de club werd begonnen met de 6e prijs zoon 3e Aangewezen Jong Afd.7 , zijn moeder is nestgenoot Amira die 4x een eerste vloog en nog onderweg is van Meaux. De tweede in de klok was de 12-539 deze had vorige week de eerste in de club. De derde duif die naar binnen kwam had vorige week de tweede in de club. In B2 werd pas begonnen met de 120e  , in het westelijke gedeelte kwamen ze veel beter , in club Ameide had ik pas met de 53e begonnen. Zo zie je maar weer dat de wind de uitslag bepaald. Als de uitslagen bekend zijn staan deze bij Uitslagen 2015 op de blog.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten