Translate,Home

zondag 2 augustus 2015

weekbabbel 2 - 9 augustus 2015

                            Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                    15-1704679 eerste in de klok op Feluy

Het jaartje wel.

Het is maar raar weer dit jaar. Zaterdagmorgen weerstation Herwijnen maar 7 graden , echt koud voor de tijd van dit jaar. Nu zondag lekker weer , maandag is de verwachting voor Heukelum 32 graden , dinsdag maar 21 , wat een verschil. En het blijft zo deze week woensdag 25 , donderdag 30 , vrijdag 27 en zaterdag maar weer 19. Wel erg wisselvallig , zo kan je nooit aan warm weer wennen. Niet goed voor mens en dier die grote dag verschillen. Zo is het trui uit trui aan …haha. Het is maar een verwachting dus niet altijd zeker natuurlijk. Ook niet goed voor de duiven denk ik , met hitte laat ik ze in de namiddag zeker niet los dan vliegen ze toch niet en zitten na enkele rondjes met de bek open op het dak. Denk dat het dan beter is om binnen te blijven , zeker voor mezelf ook. Wel gaan ze met warm weer rond de middag graag enkele keren per week in de ren in bad. Ze gaan meestal lekker in de ren liggen waar ze vanaf 13.30 uur uit de zon kunnen liggen. Doe ik ze voor de middag in bad dan gaan ze meestal in het hok op één zij liggen. Zo zijn ze na een bad weer lekker opgefrist. Vind je zelf ook fijn en de duiven zullen het ook wel lekker vinden. Ze zitten al in bad voordat er schoon water in zit. Nee , ik gebruik nooit wat in het bad water. Heb een kraan voor het hok , hoef alleen het bad in de ren te zetten , de slang aan de ren te hangen , kraan aan en klaar is Ad. Hoe makkelijk wil je het hebben.

Op eigen hok

Dinsdag de 2 jaarlingen die naar Aurillac waren geweest mee gegeven naar Bergerac. Kijken of ze een prijsje konden vliegen. Maar nee , ze waren zaterdagavond nog onderweg. Dus geen succes met deze twee. Er waren zaterdag ook weer de gezamelijke vluchten van jongen en natour. Daar vorige week de oude doffers allemaal op het dak achter de jongen aan zaten , deze week geen oude duiven mee op de natour. Lijkt me ook geen succes zo daar er in de kring nu bijna de helft mee gaan ten op zichte van vorig jaar. Had de jongen kunnen splitsen voor jong en natour. Dit niet gegaan zodat we alleen de jongen thuis kregen voor Feluy jong 157 km. Vrijdagavond gingen er 49 de mand in. Ze werden al om 8.30 uur gelost … veel te vroeg en weer gelijk met B1. Ze zijn weer mooi tussen Duffel Afd. 5 gekomen. Zo komt de trek van de duiven over het westen. Keek op lossings tijdstip op de webcams bij KMI ( België ) die naar het noorden gericht staan , een rare lucht en dit zag er niet mooi uit . Had daarom zelf niet voor 10 uur gelost. Ik hou niet van zo vroeg los dat weet u … oa zomertijd. Duivenlossers en melkers hebben tegenwoordig geen geduld. Maar goed de duiven zijn op de vleugels gegaan en er kwamen er drie gelijk enkele minuten voor half elf aan gevlogen. Na verschillende rondjes vielen ze gelijktijdig op het dak en liepen net voor 10.30 naar binnen. Kom nu 14 seconden te kort voor de eerste. Begon nu met 4-5-6-8-enz  in de club tegen 307 duiven. In regio B1 werd het 8-9-10-13-16-enz tegen 3180 duiven. In B totaal tegen 5860 mede strijders staan ze op plaats 14-15-16-25-28-enz. (zie uitslagen 2015 op de blog). Wat opviel was dat ze heel erge dorst hadden , toen er 30 binnen zaten was de drinkbak leeg. Een tweede bak was in de namiddag ook bijna weer leeg. Vanwege Bergerac werd er om 21 uur afgeslagen en ik miste er toen nog 4 waaronder de eerste prijswinnaar van vorige week. De meeste liefhebbers hadden nog 4 tot 6 lege plaatsen in het hok. Hier zijn er zondagmorgen twee terug om 8.20 en 11.22 uur , klok staat op test. Hopelijk komen de andere twee ook nog. Zaterdag 8 augustus mogen de jongen mee naar Quievrain jong 186 km. Op de natour gaan met gezamelijke lossing geen oude mee.

Ron en Dennis van Veggel uit Utrecht hebben hier van de 2e ronde 10 jongen uitgezocht. Ze zijn er helaas 1 verspeeld. Van de 9 die ze zaterdag mee hadden naar Feluy speelden ze er maar liefst 7 in de prijzen zowel in de club als in de regio. Prima gedaan Ron en Dennis hopelijk blijven ze het zo doen. Veel succes komende vluchten.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten