Translate,Home

zondag 23 oktober 2016

weekbabbel 23 - 30 oktober 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                             23 oktober eerste nachtvorst winter 2016 / 2017
 Nog een week

Nog deze week en dan zit de zomertijd er weer op.  Zondag 23 oktober de eerste flinke nachtvorst , om 9 uur was het op 1,5 meter hoogte nog -0,2 graden … brrrr. Van zaterdag 29 op zondag 30 oktober kan de klok weer verzet worden. Het is elk jaar weer even kijken hoe moet het ook alweer vooruit of achteruit. Als ik het tenminste goed heb gaat de klok 1 uur achter uit dus een uurtje langer uitslapen op 30 oktober. Het is dan wel een uur vroeger donker. Zeker met zwaar bewolkt weer. Wat een lange avonden heb je dan. Wat doe je dan op die lange avonden. Heel de avond televisie kijken is ook niet alles. Er kan nog eens gekeken worden welke kweekkoppels bij elkaar mogen. Heb het al wel zo’n beetje op papier maar het kan nog wel X aantal keren veranderen. De oude vliegers nemen meestal wel hun oude duivin en de jaarlingen en zomerdoffers mogen zoeken wat ze willen. Heb ze nog bij elkaar zodat de meeste bij elkaar zitten. Dus makkelijk met later koppelen. Er is één koppel waar een eitje lag. Verder gaat het goed , iedere week 2x in het rennetje in bad. Nog eens bekijken wanneer ze van elkaar gaan.

Op eigen hok

Zaterdagmiddag was het weer prachtig weer met een NO windje. Hadden we dat met de vluchten maar meer gehad. Dan ook nog liever wat hogere temperaturen en de meeste duivenmelkers zouden zeer tevreden zijn. Gelukkig kunnen we niets aan het weer doen anders was er nog meer arremoei zoals we hier zeggen.
Met de rui gaat het goed. Zag bij de jonge duivinnen dat er nog enkele op 3 pennen staan , prima toch,  het is eind oktober , de laatste gaan er ook nog wel uit. Ik heb een zomerdoffertje wat ik een prachtige vogel vindt. Hij heeft een ring om van 2015. De ringen waren op en daarom heb ik later enkele met oude geringd. Hij heeft nu 15-778 om , kon net mee op de natour en ging mee als vrachtduif. Ben heel benieuwd wat hij in 2017 gaat doen. Hopelijk gaat hij het net zo doen als de Geeloger van Coen Minderhout 3x 1e NPO. Wat zou dat mooi zijn. Van zo’n duif kan je wel dromen , het zou te mooi zijn , als …  Of zou het toch zo zijn dat dromen bedrog zijn. We zullen het volgend jaar weten.
                                           2015-778 zomer jong van 2016

Op de verkoop van GOLDEN TEN komen van bekende liefhebbers duiven te koop. Ook van Coen Minderhout , zelfs een zoon van de Geeloger. Zo te zien is het de stamduif van Coen. Hij was een super vlieger en nu een super kweker. Hij is zijn gewicht in goud waard. Zulke duiven zijn heel schaars en als je er zo één op je hok heb zitten ben je spekkoper. Zal al de liefhebbers niet noemen. Kijk maar eens op de site van www.deduif.be wat er zoal verkocht wordt op 5 en 6 november in Asten. Is een echte ouderwetse zaal verkoop , nostalgie van de bovenste plank. Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten