Translate,Home

zaterdag 29 april 2017

weekbabbel 30 april - 7 mei 2017

              Ad de JONG  -  HEUKELUM

                               Hele drukte met voeren van de jongen
Voeren jongen                              

Kreeg een mail hoe ik de jongen voer , ik zal u er over vertellen. Een flink aantal jongen gaan al in een koppel vliegen. Ik heb er nog een stel latere bij gedaan en hiervan vliegen de meeste door elkaar heen om het hok. Deze hebben eerst in het eerste gedeelte gezeten waar enkele jaren terug de nonnen in zaten. Vanaf nu staat de deur open zodat de jongen in beide gedeelten kunnen zitten. De jongen zijn dit jaar extreem mak en ik hoop daar met de vluchten voordeel van te hebben. Nu dus hoe ik het doe bij de jongen doe. Ze krijgen voer van Ronny van Tilburg VTB 9 en 23 door elkaar gemengd. Ook regelmatig Allerlei waar ze gek op zijn. Sinds dat ze los zijn en de eerste dagen in bomen en op daken zaten krijgen ze colicontrol van Beute over het voer. Ook krijgen de jongen 2 dagen per week Probac 1000. De andere dagen gaat Doste Oregano vloeibaar 12% beide producten van Schroeder door het water. Vorig jaar hebben de zomerjongen die met de natour mee zijn geweest wel 3 maanden colicontrol over het voer gehad. Verder kregen zij helemaal niks. Van de 21 waren er 19 over gebleven , ze werden niet geklokt. Gaat het met de jongen dit jaar ook zo dan ben ik tevreden. Selecteren doe ik liever zelf en ik hoop niet dat er al veel weg zijn door de roofvogels of dat er een nare vlucht komt.   
Op eigen hok

Vrijdagavond zijn er 47 duiven de mand in gegaan naar Niergnies 228 km. Heb ze deze week ook net als vorige week zwaarder gevoerd. Iedere dag voorspelde men andere wind voor zaterdag dus daar kon je niet op voeren. Gelukkig was het zaterdag na weer een koude nacht best goed weer. Onze duiven zijn om 9.45 uur gelost. Toen de eerste een rondje maakte kwamen er snel 3 bij. Het bleken 2 doffers en 2 nonnen te zijn. Even wat tijd verspeeld. Om 12.19 uur zaten ze alle vier binnen. In de club was het 6-7-8 en 9. In regio B2 tegen 3402 duiven werd het 40-43-50 en 52. In totaal van B1 en B2 tegen 6925 duiven is het 59-63-79 en 81 geworden. In concours Afdeling 7 stonden 18.276 duiven en daar stonden deze vier op plaats 68-75-89 en 91. De eerste die naar binnen liep komt uit een zoon van de Ontsnapte van Henk Simonsz. De tweede en de vierde komen ook uit een doffer van Henk Simonsz en de moeder is Nadia die ik zelf heb gekweekt uit 2 duiven van Henk. Derde komt uit Epke en dochter Shakira. Er staan 23 tot 26 duiven in de verschillende uitslagen. ( zie uitslagen 2017 op de blog). Komende week hebben we een terug vlucht !!!  het is Quievrain 186 km.  Ron en Dennis van Veggel gefeliciteerd met jullie vroege duif op Niergnies 11e van de hele afdeling 7 , prachtig mannen. Goede gezondheid en hou je haaks.

Email  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                         alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten