Translate,Home

zondag 4 juni 2017

weekbabbel 4 - 11 juni 2017

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                         Jongen aan het trainen
Op en af

Het weer gaat op en af zoals Frank Debosere de weerman in België vaak met het weerpraatje zeg. Hier nu ook dan een paar dagen heet en de volgende dag 10 graden kouder. De komende dagen frisser en dan zou het weer omhoog gaan. Al die temperatuur verschillen is niet goed voor mens en dier. Met deze warmte hebben de duiven snel last van geel en/of de luchtwegen. Heb bij de weduwduivinnen de bekende gele druppel van Jaap Koehoorn in het water gedaan. Dacht dat ze daar gele neuzen van zouden krijgen maar dat valt best mee. Zo heel wat makkelijker dan alle duiven beet nemen en in de bek druppelen. Zo blijven kleren en handen schoon. Je heb zo wel wat meer nodig maar zo heel wat makkelijker.  Ik meen dat zo’n flesje ongeveer € 8,00 kost en dat is voor iedereen wel te overzien.
Op eigen hok

Van vorige week zijn net als hier ( - 10 ) bij de meeste liefhebbers nog niet alle duiven terug. Hopelijk komen ze de komende weken nog na. Deze week zijn er hier een heel stel thuis gebleven. Dit omdat ik ze niet goed genoeg vond en omdat er komend weekend twee vluchten zijn. Rust roest zeg men weleens maar voor een duif kan een weekje rust wel eens heel goed zijn. Op vrijdagavond 2 juni zijn 18 duiven de mand in gegaan voor de tweede midfond vlucht uit Maxence 333 km. In de club waren de helft minder duiven dan vorige week. Veel zijn er thuis gehouden om de zelfde reden. De 18 die in de mand zijn gegaan waren 10 nonnen en 8 doffers. Duivinnen kunnen veel meer hebben dan doffers. Zou dat bij ons mensen ook zo zijn ? Zou best wel eens kunnen. Zaterdag was het voor velen uitstellen naar zondag. De duiven van Friesland , Noord Oost Nederland en de duiven die van Afdeling 8 die wel waren gelost kwamen zeer goed naar huis. Ook de overnacht vlucht uit Limoges die vrijdagmiddag waren gelost verliep zeer voorspoedig zoals ik het bij de compuclub kan bekijken. Nu maar kijken hoe de duiven die vandaag zondag zijn gelost naar huis komen. Onze duiven zijn al om7.15 uur gelost in Maxence. Later een update hoe het is verlopen.

Update : Eerst naar het voetbal gekeken waar de jongens met 5 – 0 hebben gewonnen van Ivoorkust. Wat de waarde hiervan is kunnen we binnenkort zien in de komende wedstrijden.        Wat de vlucht betreft om 11.08 meldde zich de eerste duif. Na even tegen de pannen te hebben gezeten liep ze om 11.09 over de antenne naar binnen. Het werd nu de 8e duif in de club. In 13 minuten waren de prijzen er uit , dus snel gegaan. In de vereniging 4 in de uitslag in B2 , B en Afdeling staan er 8 van de 18 in de uitslag. Er is nog één jaarling doffer onderweg. Donderdag is het in manden voor Vierzon en als ik zo hoor in de club zullen er heel weinig duiven mee gaan. Mogelijk zijn er fondliefhebbers die ze mee gaan geven. Bij de programma spelers is de animo heel laag. Ook mag men mee doen met de derde midfond vlucht weer uit Maxence. Zeg altijd je moet niet maar je mag mee doen ,  zijn de duiven niet top hou ze een weekje thuis. Goede gezondheid en hou je haaks.
Email  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten