Translate,Home

zondag 1 april 2018

weekbabbel 1 - 8 april 2018

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                          31 maart in de loop van de morgen prachtig weer
Start seizoen

Verschillende afdelingen hadden op 31 maart een africhting gepland. Sommige afdelingen hadden vanwege het te verwachte weer afgelast. Als je vrijdag naar de berichten keek zou het in de morgen prima weer zijn met in de namiddag van uit het zuiden enkele buien. Om met dit weer af te lassen vind ik onterecht. Gebeur dit iedere keer dan krijg je alleen maar mooi weer duiven. Mogelijk komen daardoor de Nederlandse duiven op de eenhoksracen meestal te kort. Hier in de vroege morgen wat nevel maar dat was snel verdwenen. Ook was het bewolkt waar na 10 uur gaten in kwam met zon. Heb al meer gezegd we hebben zomertijd , de zon kom echt geen uur eerder op. Tien uur los is 9 uur , vroeger zei ik in april niet voor 10 uur los , toen geen zomertijd. In april is het in de morgen vaak koud en geduld is dan een schone zaak. Mocht er regen aan komen dan wel zo vroeg mogelijk los. Maar veel duivenmelkers hebben geen geduld en gaan dan weer lopen koeren … waarom zijn ze nog niet los !!  De duiven van Afdeling 5 werden vanaf 10 uur gelost in Meer. De lossingen van afdeling 5 zijn te zien bij TV WEST teletekst pagina 410. Bij andere afdelingen kon men het op de site bekijken. Niet zo makkelijk als je elke keer moet kijken of er ergens is gelost. Zeker op door de weekse dagen als je jongen wil los laten. Komen ze in zo’n zwerm overtrekkende duiven dan is het billen knijpen. Dus NPO probeer de lossingsberichten op Nederland 1 te krijgen zodat alle lossingen er de hele week op komen. Tevens ook natuurlijk de teletekst vluchten.
Op eigen hok

De non die vorige week zondagmorgen er nog niet was is niet meer gezien. Weet natuurlijk niet wat er mee is gebeurd. Voorbije maandag heeft de vrouw de nonnen mee genomen naar Haaften voor een eerste africhting. Er kwamen er 14 gelijk en één minuut later 3. Een kwartier later 2 en die bleven maar vliegen. Toen ze eindelijk binnen waren nog één te gaan. Ben om 19 uur nog wezen kijken maar ze was er niet. Later  bij de mails zag ik een bericht van de NPO dat er een duif in Geldermalsen terecht was terecht gekomen. Dhr. Van Soelen had ze gevonden en ze was helaas dood. Het was een overnacht jaarling uit een doffer van Gerard Schalkwijk en de moeder is nog een dochter van de 1e duifkampioen overnacht 2005 van Afdeling7. Heb een berichtje terug gestuurd om dhr. van Soelen te bedanken voor het melden. Van de 23 nonnen zijn er nu nog 19 over. Zaterdagmorgen 31 maart dus prima weer en de vliegduiven naar Geertruidenberg  gebracht ongeveer 19,5 km hemelsbreed. Om 11 uur zijn de nonnen de lucht in gegaan en 10 minuten later de doffers. Bij de doffers zaten de duivinnen in het hok te wachten op hun partner. Alle duiven zaten zaterdag weer in het hok dus is het goed verlopen. Zaterdag 8 april de eerste en enige africhting uit Duffel 93 km laten we hopen dat het mooi weer is. Iedereen een prachtig seizoen 2018 toegewenst met veel mooie ( vroege ) aankomsten. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten