Translate,Home

zondag 8 juli 2018

weekbabbel 8 - 15 juli 2018

                    Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                                 18-855 komt op de koffie

Kopje koffie ….

Als we in de morgen met dit mooie weer achter het huis onder de parasol aan de koffie zitten en de jonge duiven zijn los dan komt een duivinnetje op de koffie. Ze komt op de tafel lopen en komt om een pinda. In het hok zit ze net als meerdere jongen op m’n schouder of pet. Wel mooi als ze zo mak zijn. Dat heb ik ook wel te danken aan het Freuleke < de makke duivin > die bij de jongen zit. Zit ik in het begin even in het hok en ze komt op m’n knie zitten dan zag je de jongen kijken van wat doet die nou. En van lieverlee komen er ook bij zitten. Wel mooi als ze zo mak zijn. Niet dat ik ze veel beet neem dat niet. Met voeren roer ik door de jongen met eten geven zo zijn ze niet bang voor m’n handen.  
Satelliet hok

Ron en Dennis van Veggel hebben weer een prima vluchtdag gehad. Hun SUPER duivin vliegt voor de 3e keer dit jaar de eerste in de club (vorig jaar ook 3x) nu op Bourges in regio B1 werd het plaats 4. Deze SUPER duivin heeft nog niet gemist dit jaar. Ze vliegt in de regio 10x 1 : 25 en 3x 1 : 10. Over het hele jaar staat ze in de regio fier aan kop. Waar gaat dit eindigen met deze duif. Vroeger schreef men aan het eind van een reportage wel eens “ Een goeie is een droom maar voor de Veggeltjes niet meer “. Super gedaan mannen  ga zo door.
Op eigen hok

Naar Barcelona en Dax zijn geen duiven mee gegaan. Wel zijn er donderdagavond 7 duiven mee naar Bourges 563 km. Vrijdagavond was het druk op de aanvoerplaats er was een midfond vlucht Maxence en een africhting voor de jongen uit Minderhout. Gelukkig heeft de afdeling besloten net als A1 en A 2 ook B 1 en B 2 apart te lossen. Moet men ook op alle België vluchten doen met de jongen. Duiven zijn kudde dieren en als de jongen mee doorgaan naar Utrecht dan is het voor vele jongen moeilijk om terug te komen zeker later op de dag met warm weer. Al om 6.45 uur werden Bourges en Maxence gelost. De jongen gingen er om 9.15 uur uit. Eerst kwamen op deze lange kijkdag de jongen. Nou kijken was het wel want ze kwamen allemaal één voor één. Zaterdagavond waren er nog 4 van de 51 onderweg. Net voor negenen zondagmorgen kwam er één nu dus nog drie te gaan. De eerste van Maxence kwam gelijk met een jong en er zaten er nog twee op de ren. Dus enig oponthoud daardoor. Deze kwamen ook traag en er werd begonnen met de 8e in de club. Hiervan zijn zondagmorgen nog de beste jaarling doffer en de beste duivin nog onderweg. Wat opviel was dat die van Maxence barste van de dorst !!  Enkel die later kwamen hadden onderweg gedronken. Je kon niet meer zien wat voor ring ze om hadden zo zaten ze onder de bagger. Van Bourges kwam eerst een duivin en die liep naar binnen zonder te klokken. Dacht heel laat te zitten comb. de Jong van Kampen zat maar een half minuutje eerder met 2 gelijk. Het werd de 3e plaats in de club. De volgende had de 5e na al een 3e en 5e dit jaar op de dagfond. Nog een doffer in de prijzen die zijn derde prijs behaalde op de dagfond dit jaar. s’Avonds waren er 6 van de 7 terug alleen de duivin die 14 dagen terug de 1e vloog op Chateaudun is nog onderweg. Toch waren er nogal wat duiven met afslaan nog niet in hun vertrouwde hok. Dax waar ik niet aan mee heb gedaan is ondanks het warme weer vlot verlopen. Komende week dinsdag een africhting voor de jongen uit Meer. Deze week geen oude vluchten op zaterdag daar het in Frankrijk 14 juli de Nationale Feestdag is en er dan geen duiven mogen worden gelost. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten