Translate,Home

zondag 5 januari 2020

weekbabbel 5 - 12 januari 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                     Kweekdoffer op de eieren
Branden

Na weer veel vernielingen rond de jaarwisseling is het weer rustig geworden. Niet normaal wat er allemaal wordt vernield. Vroeger sleepten wij een hek of wat dan ook weg maar er werd niks vernield. Bij ons in de “polder “ gebeurde er ook wel eens wat. Bij ons was op nieuwjaarsdag de kruiwagen om de pinken te mesten weg. Had er gelukkig nog één binnen staan. Die weg was bleek enkele dagen later achteraan in het land te staan. Bij de buren had men eens een koe verwisseld. De koeien stonden toen nog op de grupstal aan de ketting. Ach , dat was allemaal te overzien. Maar wat tegenwoordig de mentaliteit is , ik weet het niet meer. Denk veel harder straffen en alles door de daders laten betalen. In Arnhem ook een catastrofe bij een flat waar een echtpaar met 2 kinderen in de lift stond toen de stroom uitviel. De vader van 39 en zijn zoontje van 4 zijn door de rook om het leven gekomen. Het is ver van huis maar toch wel even slikken. Ook in Australië is het wat met de bosbranden. Hoorde dat al een oppervlakte van 3x Nederland was platgebrand en het gaat maar door. Haast niet te geloven. Velen moeten evacueren en dat is geen pretje dat weet ik nog van 25 jaar geleden toen wij in het rivierengebied ook weg moesten toen vanwege het hoge water in de rivieren. In Australië is het erger want als je later weer naar huis mag dan is de vraag welk huis. Vele mensen hebben geen huis meer en als alles is plat gebrand wat wil je , kan je het leven weer oppakken. 
Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag de 4e januari zijn we in de club weer bij elkaar gekomen. De meeste liefhebbers waren er. Wel weer even leuk om elkaar te zien. Ook kon men de ringen voor de jongen van 2020 mee nemen. Een geslaagde middag. Met z’n allen moeten we er een gezellige club van maken en dat zal toch wel kunnen. We zijn nu een grote club met een 35 vliegende hokken. Er zullen dus heel wat duiven komen met de vluchten. Dus meer werk , maar met de vele handen maakt het wel een stuk makkelijker. Alle leden van NIC Asperen veel succes met de vluchten en maak er een mooi en gezellig jaar van.
Op eigen hok

De kwekers en vliegers kort zitten op eieren. Dus weer even rustig totdat de jongen uit komen. Dan is er zo een zak voer door heen zeker als de jongen groter worden. We hebben het jonge duiven gedeelte nog een keer schoon gemaakt. Er komt altijd wel weer stof in dus de stofzuiger er bij wat wel nodig was. Er lag een dubbele vloer in met piepschuim er onder en daar hadden zich muizen in genesteld iets wat nog nooit was gebeurd. Al de platen piepschuim , tenminste wat er van over was eruit gehaald. Denk erover om er een laag stro in te doen net als vroeger in Herwijnen. Onder de schapjes dan een plaatje voor de mest. Eerst nu maar zorgen dat het ongedierte weg is. Onder het hok zitten weer ratten ook niet zo lekker. Deze worden natuurlijk ook gevoerd en dan niet met duivenvoer … hahaha. Ongedierte heb je vaak met een sloot achter het hok. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                   http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten