Translate,Home

zondag 19 april 2020

weekbabbel 19 - 26 april 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                              Red Pearl rechtstreeks Jan van Gils  Oosterhout
Vlieg programma’s

In België heeft de KBDB al een voorlopig vliegprogramma gestuurd naar de regio Antwerpen mocht men na 3 mei kunnen beginnen met de vluchten. Daar staan in mei al vluchten uit het Franse Soissons en Melun bij. Mocht men later beginnen dan schuift het allemaal op. In Duitsland mag men weer zelf af gaan richten. Daar is ook contact met de autoriteiten om een uitvoering te geven aan mogelijk vluchten na 3 mei. In Tjechie kan men half mei gaan vliegen wat ik begrijp. Hoe het bij de NPO staat is me niet bekend. Men wacht de 21e april af wat de regering wil. Ik weet niet of de NPO een vliegplan heeft gemaakt en het de overheid heeft laten weten. Rutte zei onlangs wie geen plan heeft komt als laatste aan de beurt. Dus maar hopen dat de NPO wat voor de Nederlandse liefhebbers heeft gedaan. Denk dat we wel de 1,5 meter afstand aan moeten gaan houden. Iedere vereniging zal ook na moeten denken hoe het te doen. Of het bestuur van mijn vereniging al heeft nagedacht hoe men het wil gaan doen mochten we gaan vliegen weet ik ook niet. We wachten het maar af.
Op eigen hok

Alle oude duiven zitten weer gescheiden. In het begin van de voorbije week zijn de korte en overnacht doffers en duivinnen nog apart los geweest dus in 4x. Dat kon goed vanwege het prachtige weer dat we hadden. Vrijdag en zaterdag zijn alle vliegdoffers en later alle vliegduivinnen gelijk los geweest. Het viel eigenlijk niet tegen met binnen komen. Vrijdag ging één doffer verkeerd en zaterdag gingen ze alle in hun eigen hok. Met de duivinnen ging het gelijk goed. Ze gaan dus zo los dat scheelt heel wat tijd. De jongen gaan nu nog in 2x los. Eerst de oudere jongen en daarna de latere. De oudere jongen vliegen uit zich zelf een uur. Ze mogen dan naar binnen en daar staat eten en drinken klaar. Of ze er allemaal nog zijn weet ik niet maar het zal niet veel schelen. Bij de latere is het makkelijker tellen en daar zou er één niet in zijn hok zijn. Wil eigenlijk al een paar weken de oudere jongen een nachtje in de manden zetten maar daar is het nog niet van gekomen. Vanwege de droogte is de strook met bloemen in de tuin al een keer besproeid. Zaterdagmiddag heeft het hier 1 mm geregend , een druppel op een gloeiende plaat. De vooruitzichten zijn voor deze maand prachtig weer met heel veel zon. Wel goed weer voor de zonnepanelen. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten