Translate,Home

zondag 26 april 2020

weekbabbel 26 april - 3 mei 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                               Jongen in de manden

PROTOCOL  CORONA / COVID
Het onderstaande staat op de site van afdeling 11 ( Friesland ). Hoe het er nu in Nederland voor staat weet ik niet. Met de vogelgriep jaren geleden liet de NPO niet van zich horen en was dhr.Teurlings nodig en konden we binnen enkele dagen gaan vliegen. Hebben we dhr. Teurlings weer nodig ? Het lijkt me als we ons netjes aan de regels houden dat we eind mei met onze sport kunnen beginnen. En dan hoop ik dat er met de oude een beetje stappen gemaakt worden en niet eerst van die flut vluchtjes. Ik zou zeggen dat we best van 100 – 180 – 230 – 300 km kunnen gaan met de oude.

Werkgroep COVID afdeling 10&11
De werkgroep COVID van de afdeling 10 & 11 was één van hen. Zij hebben een vergevorderd protocol dat wij graag  met u delen. Het protocol is afgestemd met de WOWD en wij stellen voor dit protocol te gaan gebruiken als landelijk protocol. Het is gebaseerd op een protocol voor de sportbranche vanuit de NOC-NSF. Het is aangepast op de situatie van de duivensport en gaat uit van een minimale bezetting in onze lokalen en bij het vervoeren van onze duiven.
  

In België gaan de regels ook langzaam naar de 1,5 meter samenleving. De KBDB hoopt begin mei te kunnen gaan africhten dus nog even afwachten daar. Ook gaan in mei alle winkels weer open en ook scholen gaan gedeeltelijk open. Ik kreeg een berichtje dat men in Frankrijk vanaf 11 mee individueel af mag richten en daarna 2 of 3 africhtingen tot 100 km. Men was bang voor Frankrijk maar de liefhebbers kunnen daar toch beginnen net als in Denemarken en Duitsland.
Voorbije vrijdag kreeg ik Het Spoor en een zaterdag weer één. Hé dacht ik dubbel gebracht maar nee het was een andere. Er zat een sticker op van Herstel/ retour huisadres. Het Spoor was weer eens verkeerd bezorgd. Dus kwam nummer 13 toch nog ruim een week te laat. Het gebeurd wel vaker dat ik de krant pas dinsdag of woensdag krijg. Nu dus ruim een week te laat. Heb ik weer wat te lezen. Maar het hoort natuurlijk niet van post nl.

Op eigen hok
Heel de week prachtig weer zodat alle vlieg duiven iedere dag 1x zijn los geweest. Zoals eerder gezegd eerst alle vliegdoffers en daarna alle vliegduivinnen. De jongen gaan nog in 2x los dit totdat de latere goed rondvliegen. Is dit het geval dan kunnen zij ook in 1x los. Dan is het 3x loslaten van alle duiven. Zal later in de tijd nog bekijken of met mooi weer de overnachters in de avond nog een keer los kunnen. Een donderdagavond heb ik de oudere jongen in de manden in de schuur gezet en de volgende morgen in de tuin los ge;aten. Het waren er 58 en heb ze in 3 manden gedaan. Zo hebben ze wat meer ruimte en kunnen ze misschien beter het water vinden. Er waren er 58 geënt tegen paramixo uit dat hok en deze zijn er dus allemaal nog. De eerste dagen van loslaten sneuvelden er 5. Daarna geen meer verloren. Volgens mij is er van de latere 1 afwezig. Je heb nu geen over trekkende koppels. Gaat men weer volop africhten en komen ze tussen grote koppels dan is het maar afwachten of ze alle terug komen. Maar goed de oudere vliegen goed rond en horen toch wel naar hun hok te komen. Nu maar hopen dat ze dit jaar nog goed afgericht kunnen worden. Laat de mand maar selecteren. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten