Translate,Home

zondag 17 mei 2020

weekbabbel 17 - 24 mei 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                           Jongen 2020 in de ren
Start seizoen

Afdelingen 9 en 10 zijn 16 mei als eerste gestart met een africhtingsvlucht. De andere afdelingen zullen op 23 mei volgen. De grens naar Frankrijk is ook voor onze duiven open gegaan. Men denkt dat België snel zal volgen. Zaterdag was het mooi weer en als ik bij Compuclub kijk is het goed verlopen. Men mag een uitdraai maken zonder dat er punten zijn.  Voorlopig tellen deze africhtingen niet mee voor de kampioenschappen. Maar men kan wel zien hoe de verschillen zijn tegen over de duiven van andere liefhebbers. We geven onze duiven een goede verzorging zodat we nu nog de puntjes op de i kunnen zetten. Vele zullen dit weekend zelf hun duiven weg hebben gebracht , daarom zijn hier de jongen dit weekend niet los geweest. Wel konden ze van de zon genieten in de ren.  
Op eigen hok

Voorbije vrijdagmorgen heb ik de oude nog een keer weg gebracht naar net achter Breda. Wat me opviel was dat het op de A 27 helemaal niet druk was er waren meer vrachtwagens dan personenauto’s. Eenmaal aangekomen was het prachtig weer en de duiven hadden er duidelijk zin in. Alles ging in één keer los. Het hele koppel vloog gelijk de goede hoek in zoals we dat zeggen. Toch kwamen ze niet gelijk aan. Toen bijna alle korte vlucht duiven thuis waren kwamen de overnachtduiven er op hun gemakje aan zweven. Bij de duivenkrant Het Spoor hebben ze met de vluchten iedere week de beste 10 liefhebbers van iedere afdeling. Als je de helft overnacht duiven mee heb zullen zij het gemiddelde flink drukken en kom je nooit voor een plaatsing in aanmerking. Maar goed het gaat mij er om dat de overnachters voldoende kilometers maken voor hun eerste vlucht. Het vliegprogramma 2020  is bij de afdeling 7 bekend. We krijgen 4 vitesse , 5 midfond , 5 dagfond , 4 overnacht , 10 jonge en 5 natour vluchten. Dit als het zo blijft en het weer het toe laat. Door de late start moeten we roeien met de riemen die er zijn op dit moment. Ben wel blij dat de jongen goed afgericht kunnen worden. Dan heb je er in 2021 ook nog wat aan de jongen van 2020 die dan jaarling zijn. Ook zullen er voor de overnacht liefhebbers de ZLU vluchten bij komen. Laten we hopen op mooi vliegweer met prachtige vluchten voor onze gevleugelde vrienden. Een ieder de 23e mei succes op de 1e of 2e africhting.  Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten