Translate,Home

zondag 14 juni 2020

weekbabbel 14 - 21 juni 2020

              Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                   Automatisch melden met MEGA
Melden

Deze week het automatisch meldsysteem van Mega aangeschaft. Zo worden ze direct doorgemeld naar de Compuclub als het goed gaat tenminste. In de club zijn er op dit moment 6 liefhebbers die dit hebben. Bij mij ging het niet helemaal naar wens bij de andere 5 ging het prima. Maar wat wil je als je in een achtergebleven gebied woont. s’Avonds het telefoon kaartje van AH er uit gehaald en uit de telefoon van de vrouw het kaartje Libera gehaald . Deze omgewisseld  en toen werden de duiven wel door gemeld. Zo op test zetten als de overnachters die mee zijn naar Roye thuis komen. Heb er goede hoop op dat het nu goed gaat. Volgend jaar zullen er zeker bij komen. Het elektronisch constateren kwam ook geleidelijk aan en is nu niet meer weg te denken in de duivensport. Maurice wilde in één keer het automatisch meldsysteem via de NPO en dat kostte hem de kop. Nu is er weer een bijna nieuw NPO bestuur van 9 personen. Maar weer kijken wat zij uit de hoed toveren. Voor de één zal het goed zijn en voor de ander minder goed. Je kan nooit van iedereen de wensen uit laten komen. Er zal vaak een gulden midden weg worden gekozen. Het Nationale vliegprogramma hebben ze in een weekje klaar. Dat is snel ….  Hopelijk komt de duivensport weer in rustiger vaarwater. Ik wens hen veel wijsheid en succes toe de komende jaren.
Op eigen hok

We hebben gisteren de tweede vlucht gehad vanuit Niergnies 228 km. Het zou een warme dag worden. Nou het was na de middag ook best warm. Er zijn deze keer alle korte vlucht duiven mee geweest , in totaal 29. Omdat het zondag veel minder warm zou worden zijn de fonters in Brabant ingekorfd. Na het zware onweer en hevige regen laat op de vrijdagavond en de nacht daarop met 35 mm regen werd het op zaterdagmorgen prachtig weer.  Onze duiven zaten in Niergnies net als  afdeling 8 deze gingen er om 7.45 uur uit. De 16.973 duiven van afdeling 7 werden 15 minuten later om 8.00 uur gelost. Hier geen duiven over zien komen toen de eerste de 19 - 130  om 10.51.38 over de antenne naar binnen ging na lang te hebben getreuzeld bij een vreemd duivinnetje. Er waren 801 duiven in de vereniging in de manden gegaan. Het was niet best er werd in de club met de 56e begonnen. Er waren om 15.22 uur nog 7 duiven onderweg en die zijn zaterdag niet gekomen. In de avond de duiven in de hand gehad en die zagen er heel goed uit. Zondag voor 7.30 uur zaten er 2 te wachten. Kan het hok niet open zetten vanwege een kat die vaak rond het hok loopt. Straks wachten op de Roye gangers die om 7.45 zijn gelost. Hier is het nu om 9.00 uur erg nevelig en niet zo best. Hopelijk komt de zon er gauw door. We wachten het af. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten