Translate,Home

zondag 23 augustus 2020

weekbabbel 23 - 30 augustus 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                        Dor na weer een droge warme zomer
Bergerac 2

Vorige week werd Bergerac 2 een zware door de toch hogere temperaturen dan voorspeld en ook door de buien met onweer die ze onderweg hebben gehad. De aankomsten kwamen heel traag op gang. Bij ons in de club was Isak de Jong jr uit Leerdam de grote overwinnaar. Hij klokte om 10.10 uur een prachtige oude doffer. Het is Nationaal de 8e tegen  25.321 duiven. In de spelverbanden club , regio , afdeling en fondclub werd het de eerste plaats. Felicitaties aan Isak en heel de familie die alles over heeft voor de o zo mooie duivensport. Prachtig toch , het is ze gegund. Voor de oude zit het seizoen erop  of men moet ze door spelen op de natour. We hadden niet gedacht dat we dit jaar zouden vliegen. Gelukkig toch nog wel al is het wel in aangepaste corona vorm. Nog 5 weken en dit enerverende seizoen zit er weer op. 
Op eigen hok

Ook hier nog wat over Bergerac. Die van mij hadden blijkbaar een hekel aan dit weer. De eerste was een oude duivin en was er om 14.10 uur , dit was de 18e in de club tegen 170 duiven. Vier van de 12 staan in de uitslag. Van de 12 die mee waren  zitten er op dit moment 10 in het hok. Ze kunnen gaan ruien en hebben tot volgend jaar rust. Mogelijk  gaan ze als alle vluchten zijn afgelopen allemaal bij elkaar. Kunnen ze vast een partner uitzoeken en op stenen eieren broeden.
Nadat vorige week ook de latere jongen mee zijn geweest heb ik nu alleen de oudere mee gegeven naar Roye 288 km. De latere inclusief de overnacht jongen gaan volgende week op de natour mee. Er zijn  27 jongen mee geweest naar Roye. In de afdeling 7 waren 8.868 duiven ingezet. In de club wist Cpmb. Van Dijk – Groenenberg om 9.57 een super snelle te klokken. Over de 293 km deed deze topper 2 uur en 27 minuten. Dit kwam neer op een snelheid van 1987 meter per minuut. Dat is bijna 120 km per uur. Met de auto mag je 100 dus vlogen ze alle auto’s voorbij. Gelukkig zaten de duiven hoog zodat ze niet door de radar vlogen en zullen de liefhebbers geen bekeuring ontvangen. De snelste was van  v d Stok met een snelheid van maar liefst 2004 meter / minuut. Het werd de tweede voor Joop en Nico , ook een pracht prestatie natuurlijk. Hier kwam alles van achter zoals men dat wel wil zeggen. Het enige voordeel is dat ze veel kilometers hebben gemaakt. Eerst door vliegen en daarna tegen de stevige wind terug. Met klok afslaan om 13.00 uur waren er hier nog twee onderweg. Even na 14 uur hier enkele stevige buitjes ( 8mm ).  Na deze buitjes kwam er nog één en de laatste zondagmorgen rond 9 uur. Komend weekend 2 vluchten voor de jongen donderdag Nanteuil en vrijdag in manden voor de 1e natour vlucht uit Tienen 115 km. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten