Translate,Home

zondag 30 augustus 2020

weekbabbel 30 augustus - 6 september 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                              Eind september 1956 eten na hard werken 
Wisselend weer

Na een hittegolf de voorbije weken nu wisselvallig met voorbije woensdag een zomerstorm met windkracht 9 aan de kust. Hier viel het gelukkig nogal mee. Het wil nog niet zeggen dat we geen na zomertje meer krijgen. Komt er een hogedrukgebied op de goede plaats te liggen dan hebben we zomaar mooi najaarsweer. Weet nog toen ik een manneke was dat de aardappelen werden gerooid. Vader had ook wat bouwland. Toen was het met de hand rooien en Adje ook mee helpen natuurlijk. Toen kleindochter Mirjam eind september is geboren was het ook prachtig zomerweer. Vaak is het na de laatste vlucht van half september dat het hok in de verf werd gezet ook met mooi weer en een noordoosten windje. Het koelt eind september in de avond eerder af omdat de dagen al heel wat korter zijn dan in de zomer.
Op eigen hok

Had goed naar het weer gekeken en dacht dat ze zaterdag vroeg gelost konden worden daar er later regen  (buien) uit het westnoordwesten zouden komen. Daarom donderdagavond toch 25 jongen mee gegeven naar Nanteuil wat weer Roye is geworden. Ook vrijdag de latere in de mand gedaan. In Roye werden ze om 9.45 uur gelost en in Biergies pas om 11.35 uur toen was het daar halfbewolkt volgens het lossingsbericht van compuclub dat ik kreeg op de telefoon. Kon het echt niet eerder vraag ik me af. Door de ZZW wind kracht 4 zijn die domme duiven van mij weer door geslagen en kwamen traag uit het noorden terug tegen de flinke wind en de buien. Vele met rode neusdoppen van de regen. Toen het in de namiddag opklaarde kwamen er gelukkig nog. Het zijn voor mij twee vluchten om snel te vergeten wat prestaties aan gaat ,  hopelijk hebben ze er wat van geleerd. Nu zondagmorgen 9.15 uur zeer nevelig en regen , niet goed voor de 2 latere die nog onderweg zijn.. Komende week is het vluchtschema ook weer veranderd. Voor de jongen is het nu donderdag inkorven Maxence en vrijdag waarschijnlijk Lessines natour. Ik denk er over om donderdag geen jongen mee te geven en alles vrijdag mee te geven. Maar goed er is niks veranderlijker dan een mens dus het kan altijd nog veranderen. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten