Translate,Home

zondag 6 september 2020

weekbabbel 6 - 13 september 2020

                Ad de JONG - HEUKELUM
                                         Kweekdoffers in de rui
Ruien

Je kan aan de duiven zien dat het alweer september is. De oude waar niet meer mee gespeeld wordt gaan hard met pennen gooien en veertjes verliezen. Maar dat moet ook in deze tijd van het jaar. Alle veren worden weer vernieuwd. Het is nu de tijd om de duiven die niet mee gaan extra goed te verzorgen , dat doen we natuurlijk altijd. Wat extra snoepzaad en ze minstens 2 keer per week een bad , waar ze graag gebruik van maken. Men zeg wel eens in de rui maak je de prijzen voor volgend jaar. En daar doen we nu ons best weer voor. Hopelijk zijn we snel van de corona af en kunnen we met z’n allen weer normaal verder leven. Volgende week begint de competitie met Ajax , PSV , Feyenoord enz. Maar er is veel meer sport te zien op de tv zoals fietsen , formule 1 , snooker , tennis of uw favoriete winterprogramma.
Ringen 2021

Bericht van de NPO gehad dat de ringen voor 2021 besteld kunnen worden. Maar weer een week de tijd wel erg kort daar er al enkele leden op vakantie zijn. Hier in de club is het “ niet betaald niet besteld “.  Vroeger schoot ik het zelf voor en moest dan soms maanden achter het geld aan. Vandaar dat we het zo doen in de club. Het zijn altijd de zelfde gemakkelijke liefhebbers die denken van het komt wel. Bij de AH , Aldi , Plus of wat voor winkel zal je moeten betalen anders zal je karretje in de winkel blijven staan. Bij de NPO is het altijd al geweest bij bestellen gelijk betalen. Er zullen nu nog bijna 1 miljoen ringen worden besteld van € 0,50 per stuk , de NPO kan denk geen half miljoen voor schieten. Ik zal de bestelling maandagavond klaar maken / doorgeven. Voorbije dinsdag hadden we hier geen internet in dit achter gebleven gebied. Vandaar doe ik het liever niet op de laatste dag.
Op eigen hok

Deze week alleen op vrijdag de natour ingekorfd. Alle 50 jongen oude en latere zijn mee gegaan. Eén doffertje die deze week gewond was en één die te ver in de rui is zijn thuis gebleven. Ook zijn er de voorbije week enkele jongen en ouden naar de poelier gegaan. Dus op een enkele na heel het jonge duiven gedeelte leeg. Nadat zaterdag morgen een regenfrontje in België was weg getrokken richting oosten zijn zowel de jonge ( Maxence ) als de natour ( Lessines ) om 10.00 uur gelost met een westen wind kracht 3. Lessines is voor mij ruim 155 km. Had water en voer in het hok klaar gezet toen ik weer buiten kwam zaten er 3 op me te wachten om naar binnen te gaan. Open gezet en ze kwamen toch nog redelijk snel naar binnen. Je verwacht niet dat ze met een westen wind bijna 100 km per uur zouden vliegen. Wel bij TOP melkers Combinatie Nico van Dijk en  Joop Groenenberg waar de eerste 1604 meter per minuut vloog. Dit was met voorsprong ook de eerste van regio B2 tegen 2014 duiven en ook was het de 1e van zuid tegen 7429 mede strijders. Hier zat mijn eerste 21e in de club tegen 570 duiven en 54e in B2. Met de jonge duiven uit Maxence was het voor de Snelle Vogel liefhebbers helemaal feest. Toppers Johan en Thomas den Hartog hadden 1 , 2 en 4 , Bram Salarie 3  , Nico en Joop 5e  en Arie den Hartog had de 6e  plaats in regio B2 tegen 1319 duiven. Weer een top weekend voor onze leden , proficiat. Om in de club bij de eerste 10 te vliegen is al een prestatie op zich. Ik heb nog 3 weken om dit te proberen. Komend weekend Sens en Lessines. Of ze met beide mee gaan is nog te bezien. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten