Translate,Home

zondag 24 februari 2013

weekbabbel 24 febr - 3 mrt 2013

                                     
   Oudste jongen van 2013 uit Buikschuiver 1e NPO    
Mooie jongen
 
Ondanks de kou groeien de jongen die er liggen goed , nu ze wat in de veren komen lijken ze tenminste weer op duiven en zijn het niet meer van die stekelvarkens. Ben eigenlijk wel blij dat ik niet van die vroege jongen heb , zie me daar al buiten staan in die kou om ze naar binnen te roepen.
Nu op dit moment zondagmiddag sneeuwt het weer … brr  laat de lente maar beginnen.
Komend weekend 2 – 3 maart is er weer de voorjaarsbeurs in Houten. Velen hebben jongen gekweekt om ze op deze beurs aan te bieden. Er komt een invasie van liefhebbers uit binnen en buitenland naar deze beurs. Vele jongen gaan mee naar een nieuwe eigenaar. Dit jaar weer verschillende nieuwe standhouders om hun spullen aan de man te brengen. Ga zelf meestal op zondag dan is het iets minder druk. Er zouden meer parkeerplaatsen zijn dit jaar , nou ik ben benieuwd , het is daar meestal een drama om een plaatsje te vinden tijdens de voorjaarsbeurs. De vrouw gaat nooit mee naar een beurs en blijf lekker thuis. Zaterdagavond komen de kleinkinderen logeren , dus een hele drukte. Deze keer zelf de drukte maar ontvluchten om de drukte op de beurs op te zoeken. Als ik terug kom zijn ze er nog wel en kunnen ze opa nog even plagen.  
 
Op eigen hok
 
Van enkele weduwnaars <kort> zijn de eieren overgelegen , deze koppels zullen deze week van elkaar gehaald worden. Wil niet dat ze van de jaar op jongen komen. Hopelijk wordt het snel beter weer met hogere temperaturen want het blijft wel erg lang koud van de jaar. Er zijn ook vanwege de kou nog geen duiven los geweest. Eerdere jaren gingen ze ook pas de eerste helft van maart weer naar buiten voor hun trainingsrondjes en dat ging ook goed. De jaarling doffers moeten nog over gewend worden en dat deed ik eerdere jaren als ze een weekje gekoppeld waren. Nu dit jaar maar anders doen omdat ze veel later gekoppeld waren dan eerdere jaren. Nu denk ik dat als de doffers los zijn de duivinnen een paar keer in het hok laat zodat de doffers weten dat de duivinnen in het hok zitten als ze naar binnen gaan. Hopelijk wordt het de tweede helft van maart aangenaam weer zodat ze een paar keer weggebracht kunnen worden. Dan de duivinnen in de bak doen om de doffers op te wachten. Dit dus om vooral de jonge doffers het spelletje van weduwschap te leren. Niet dat ik ze ver weg breng , als het weer redelijk is gaan ze de eerste keer naar Vuren 3 km ,  met goed weer gelijk naar Almkerk ongeveer 15 km , dat is ver genoeg. Breng ze liever 2x naar 15 km dan 1x naar 40 km , het gaat er om dat er weer trek op de duiven komt.
De overnachtduiven zitten nog bij elkaar en gaan deze week toch wel indien mogelijk naar buiten.
Eerst met deze maar eens kijken hoe het gaat met de roofvogels , er zitten er genoeg ik kan beter zeggen veel te veel. Hou m’n hart vast met het loslaten.
  
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten