Translate,Home

zondag 31 mei 2015

weekbabbel 31 mei - 6 juni 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                       31 mei jongen in het hok

Besturen

Dit NPO bestuur zou open zijn naar de leden maar deze week is er weer een besloten vergadering van bestuur en kiesmannen. Hoe zo open naar de leden , ik hou niet zo van die achterkamertjes politiek. Ze zouden zomaar naar de politiek in Den Haag kunnen gaan. Enkele jaren geleden heeft de affaire met de opvanghokken de leden tonnen gekost. Nu weer met het rekenbureau waar het vorige bestuur een samenwerking mee heeft aangegaan wat de leden al veel geld heeft gekost en mogelijk nog veel meer gaat kosten. Nu ook het gedoe met afdelingen 5 en 12. Nog steeds geen lossing berichten van afdeling 5 op teletekst en ….. de leden zijn de dupe. Nu gelukkig wel op pagina 862 de teletekst vermeldingen die bestuur en kiesmannen hadden afgeschaft. Hulde aan de mensen die dit op poten hebben gezet. Waar dit bestuur en kiesmannen mee bezig zijn weet ik niet. Geen teletekst wat 90% van de liefhebbers wel wilden en de achterkamertjes politiek die men er tegenwoordig op na houd. Nee , niks transparant en open naar de leden. Als je er wat over zeg dan ben je lastig of een zeikerd , sorry voor het woord. 

Op eigen hok

Vrijdagavond zijn 20 duiven waaronder 7 zomerjongen van vorig jaar meegegaan naar Maxence 333 km. Op de laadplaats in Meerkerk kwam een derde wagen met 70 boxen die moesten worden overgeladen zodat men met twee containers op pad konden gaan. Je had van te voren ook wel kunnen bedenken dat twee wagens voldoende zou zijn. Joop Groenenberg keek door de deur in de auto en zag dat in alle watergoten nogal wat voer lag. Meer mensen hebben dit gezien , tot dat snel de deur werd dicht gedaan. De drinkgoten zijn niet schoon gemaakt wat wel noodzakelijk is. Duiven die in de auto gingen pikten dit voer op , lijkt me niet gezond met voer dat nat is geweest en een week in de watergoot ligt , schimmelvorming kan plaats vinden. Heel de week ben je als liefhebber bezig om alles top te doen voor je duiven en dan is dit niet goed zeg maar slecht. Joop heeft er een foto van gemaakt en vroeg of ik in de weekbabbel hier over wat wilde schrijven. Ben zelf ook van mening dat onze duiven een goede verzorging moeten krijgen. Enkele weken geleden bij overstaan (Maxence) naar zondag was bij vele in de club bij de duiven de mest zo groen als gras. Men zegt dan dat ze te weinig of geen voer hebben gehad. Weet het niet zo maar geleerden onder ons hebben daar mogelijk wel een verklaring voor. Vorige week weer over gestaan (st Quentin) naar zondag , toen ze terug kwamen was toen de mest prima. Als er wat minder is schrijf ik het , is het goed dan ook , vrijheid van meningsuiting noemt men dat. Bij het eerste ben je lastig of een zeikerd zoals we hier zeggen.
Zag op de site van de afdeling 7 dat er 28 mei een avond is geweest over voer en vervoeren. Hopelijk heeft men daar de puntjes op de i gezet en worden de drinkgoten iedere week schoon gemaakt. En dat men de duiven water geeft op de losplaats als het licht is en niet s’nachts.

Toen ik zaterdag de TT aanzette stond er al op 7.30 los , vond dit wel erg vroeg daar op bladzijde 4 stond dat van 9 tot 11 uur een buienlijn over Brabant en het rivierengebied zou gaan. Hier van 8.45 tot 9.15 uur een flink onweersbuitje. Later gingen er nog meer buien van west naar oost waar de duiven in terecht zijn gekomen. De eerste kwam om 11.10 uur en gelijk nummer twee , de eerste die binnen liep werd niet geklokt , dus maar naar het hok en de poot over de antenne en het was piep. Ze kwamen in begin goed en waren heel nat en bleven lang buiten klooien. Doffers achter de duivinnen aan en ho maar niet naar binnen. Toch nog 13 van de 20 in de uitslag , dus al met al valt het niet tegen. In 25 minuten waren er 16 binnen en de andere 4 zijn ook snel gekomen. Dus heel de koppel is weer present vandaag. Volgende week weer twee vluchten st Quentin en Bourges. Van de week het weer goed in de gaten houden en zien welke mee kunnen.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten