Translate,Home

zondag 5 mei 2013

weekbabbel 5 - 12 mei 2013

             
                       2008-1540919 de Raket   3e NPO Breteuil 8.173 duiven
                       4 mei - 1e club , 16e regio 3.135 duiven , 36e Afd.7 zuid 9.550 duiven
Felicitatie
 
Bij deze een felicitatie aan Cees Korf uit Urk die vorige week de eerste vloog van Afdeling Friesland. De moeder had hij bij mij vandaan , een zusje vloog vorig jaar als jong al een eerste in de regio. Cees vliegt alleen met nonnen , dit had hij bij mij gezien en wilde het dit jaar ook proberen en zo te zien lukt het prima. Hij is nu voor het tweede jaar zelf bezig na eerst in combinatie te hebben gevlogen. En dan nu al provinciaal de eerste …. velen zullen er van dromen. Maar voor Cees en Klazina is het nu al werkelijkheid geworden. Super , ga zo door op de ingeslagen weg dan zullen we nog veel horen uit het Urkse.
Voorbije week veel te doen en te beleven , zoals de inhuldiging van onze Koning en Koningin. Ook waren er een paar leuke voetbal wedstrijden te zien.  Zaterdag 4 mei stil staan bij de doden herdenking. Zondag is het Bevrijdingsdag , hier zal niet zoveel aandacht aan besteed worden. Volgend jaar op een door de weekse dag zal dit zeker wel gebeuren. Ook was deze week kleindochter Moniek jarig , ze is alweer zes jaar geworden , waar blijft de tijd. Ze zeggen , opa je bent al  aan een beetje oud en ze hebben nog gelijk ook die rakkers.
 
Op eigen hok
 
De derde wedstrijd van dit jaar werd gehouden van uit Pommeroeul voor mij een afstand van 181 km. Om 10.45 uur werden ze gelost met een aantrekkende west zuidwesten wind. Als eerste kwam de Raket 08-919 ( 1639 meter ) deze was vlot binnen , snel gevolgd door meerdere. Maar deze kwamen niet vlot naar binnen daar bij de buren de atlas kranen terug kwamen en dan willen ze in de gaten houden wat er allemaal gebeurd. Regelmatig vielen er wat naar beneden en gingen naar binnen. Op een gegeven moment vlogen er een stuk of vijftien rond of ze net los waren gelaten voor hun trainings rondjes. Als je dan bekijk dat de prijzen 1 : 3 in de club binnen 7 minuten er uit waren dan kost het blijven vliegen heel wat prijzen. Maar ach,  ik maak me er niet meer zo druk om het is jaar ‘13 , er zal nog wel meer gebeuren eer de laatste vlucht is geweest. De Raket wist in de club de eerste prijs te bemachtigen en dat valt dus weer mee. Er stonden er 15 in de uitslag. De jaarlingen deden het niet best twee van de zestien die mee waren stonden op papier. De eerste jaarling was een late duivin die enkel Nanteuil in september vorig jaar had gehad. De  jaarlingen zullen wel beter hun best moeten gaan doen om volgend jaar een broedbak te bemachtigen. Er zijn nog veel mooie vluchten te gaan waarop ze hun kunnen mogen laten zien. In de regio stond de Raket op plaats 16 tegen 3.135 duiven. Bij Afdeling Zuid werd het de 36e  plaats tegen 9.550 duiven. Volgende week hopelijk wat verder mits het weer niet veranderd. We gaan dan is de bedoeling naar st Quentin voor mij 256 km. Nu vandaag 5 mei is het prachtig weer waar mens en dier van mogen genieten. Laten we hopen op mooi weer zodat het een mooie vlucht mag worden.
 
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten