Translate,Home

zondag 14 december 2014

weekbabbel 14 - 21 december 2014

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                De Zwollenaar voorlopig even apart

Verloren duif terug

Kreeg een telefoontje dat er een jonge duif in Zwolle zat. Het was één van de latere  jongen die twee keer met de natour mee zijn geweest. De duif die was aangemeld was op de eerste vlucht dat ze mee waren vanuit Lessines waarschijnlijk verkeerd gevlogen. Nu na 3 maanden zat hij in Zwolle en zag er goed uit. Wilde hem wel terug hebben en dat is ook gebeurd. De Zwollenaar zo noem ik hem nu maar zag er inderdaad wel goed uit. Toch heb ik hem maar een geelpil opgestoken en zal hem een poosje apart houden voor die het hok in gaat. Ja , heel makkelijk een paar tentoonstellingskooitjes om ze apart in te zetten. Wat ik met hem ga doen weet ik nog niet. Misschien eerst maar kijken wat een broer en nestgenoot in 2015 laten zien. Hopen dat die de goede genen hebben meegekregen van de ouders. We zien wel ….. nog tijd genoeg om er over na te denken.
Deze tijd ook weer veel sport op de buis. Kijk nogal eens naar snooker , schaatsen of voetbal. Vind net als Derksen Feyenoord een degelijke ploeg met misschien wat mindere kwaliteiten dan enkele andere ploegen maar het zijn wel harde werkers. Ik hou wel van die aanpak , werken voor je geld en niet zoals veel spelers de kantjes eraf lopen. Zouden deze laatste naar prestatie beoordeeld worden dan is hun salaris heel heel veel lager dan wat ze nu krijgen. Hoorde eens Verbeek bij AZ zeggen dat er waren die geen 2x per dag wilde trainen 1x was wel genoeg. Nou ze mogen blij zijn dat ik geen trainer was , dan geen smoesjes en de hele dag trainen. Maar ach dan wordt je weg gestuurd door het bestuur. Dus maar geen voetbalcoach voor Adje. Nu gewoon maar coach van je eigen vogels. Dan kan je het doen in je eigen tempo en op je eigen manier.
Zat zaterdagavond even te kijken bij pipa bij de verkopingen en zag dat er al een enorm bedrag is geboden. Voor vader , moeder en één zoon , de teller staat nu al op een bedrag van € 290.000,00  (excl. BTW). Ben benieuwd hoe hoog deze zullen gaan. De zoon is inderdaad een top doffer. Maar wat een bedragen worden er voor enkele duiven geboden. Vind het jammer dat je als je weg bent geweest je na afloop van de veiling nog niet even kan kijken bij pipa. Tenminste ik kan het niet vinden. Wel op deze site mooie foto’s van de te koop gestelde duiven met een waslijst aan prestaties.

Op eigen hok

De kwekers zitten vanaf 8 december bij elkaar in hun boxen. Zo te zien geen gevechten gehad dus wat dat aangaat is het goed gegaan. Ze zijn niet voor gekoppeld zoals tegenwoordig nogal wat liefhebbers doen. Nu zal het misschien enkele dagen langer duren eer ze op eieren komen. Maar ach dat geef nu niet zoveel het is nog vroeg genoeg. Ben eigenlijk nu al benieuwd hoeveel witpennen en wat voor kleuren er uit komen.
De doffers zijn deze week niet naar buiten geweest dus wat dat betreft lekker rustig. s’Morgens ze voeren en water geven en dan voor dat het donker wordt nog een keer voeren. Ja , misschien wel ouderwets 2x voeren per dag maar dat heb ik altijd gedaan en dat zal wel zo blijven. De koeien voerde ik wel 6x per dag en telkens werd er weer gegeten of ze niks hadden gehad en daar beloonde ze je voor  “ in de emmer”. Nog steeds krijgen de duiven de restantjes voer wat er nog over is van de vluchten. Had nog aardig wat in huis en als dit op is kunnen ze overgaan op kweekvoer. Zitten ze op eieren dan wordt het aangevuld met Matador start dit om het wat lichter te maken. Liggen er jongen in de schaal dan krijgen ze alleen kweekvoer. Dat wordt dus pas volgend jaar !!
Net als bij iedereen is er niet zoveel te vertellen over de duiven alleen dat ze er goed uit zien en graag af en toe een keer in bad gaan. Alle duivinnen zitten nu in het fondhokje dus staat het jonge en nonnen gedeelte een poosje leeg. Dit bevalt me wel , denk nu al om ze volgend jaar na de vluchten ze er gelijk in te doen. Hier kunnen ze overdag met goed weer in het rennetje en ook kunnen ze daar in bad , zuurstof genoeg daar. 

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten