Translate,Home

maandag 13 april 2015

weekbabbel 12 - 19 april 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                 Seizoen 2015 van start

Geen computer

Daar de computer kapot was vorige week geen weekbabbel , een rustige week , lijkt wel vakantie. Wil u bedanken voor de vele mails of er wat was met de gezondheid. Gelukkig niet , we gaan met frisse moed verder met een nu snellere computer. De oorzaak was een stroomstoring op een stopcontact waar ook de duivenklok werd afgelezen van een test vlucht. Ook deze mega klok had nu een fout en deze is weer gemaakt door Nico , bedankt hiervoor. Vrijdag computer terug en zaterdagmorgen een kastje dat er tussen zat defect , geen internet !!  Een deskundige van Tredion heeft er een nieuwe tussen gezet. Maar dat was nog een hele klus , oud spul natuurlijk. Gelukkig heeft hij het voor elkaar gekregen. Dus al is het wat later , toch een weekbabbel deze week. Naar aanleiding van de laatste keer kreeg ik verschillende mails van , waar je zo’n noodstroom kon kopen. Had deze vroeger gekocht bij Firma Basch van de Mega maar zij verkopen deze niet meer.

Op eigen hok

Vorige week 4 april de eerste africhting gehad. In de morgen zwaar bewolkt gelukkig werd het vanuit het noorden steeds beter. Goed dat de duiven pas in de middag werden gelost , prima gedaan door de lossingscommissie. Hier zat de eerste om 15.03 op het dak , het was een zomerduivinnetje van vorig jaar uit Drinkbakkie x 491 , ze bleef zitten. Er kwamen er meer en om 15.06 / 15.07 kwamen er 8 naar binnen. Toen ruim de helft in het hok zat kwam er 20 minuten niets , heb dit van meer gehoord. Mogelijk toch een hagelbuitje onderweg gehad. Na die 20 minuten kwamen ze druppels gewijs naar hun vertrouwde hok waar de Polarheat lekker op 15 graden stond.
Nu verder over de vlucht van 12 april vanuit Asse Zellik 120 km. Deze week vlogen de duiven heel goed en ik had er goede hoop op. Zaterdag zat het weer niet mee en werd er een nachtje over gestaan. Zondag werden ze met een zuidzuidwesten wind om 10.00 uur gelost. Alle duiven kwamen uit de verkeerde hoek. Toch werd in de club begonnen met 1 en 2. De eerste 12-539 komt uit Cayenna van Henk Simonsz x zus 4 TT brothers , de 539 was vorig jaar 1e midfondduif in de club. De tweede 14-016 die eerder rond het hok vloog komt uit Summer Special 446 x Beauty Bontje. Had veel latere mee en hiervan had er maar 1 prijs. Van de 16 doffers (hok 1) hadden er 12 prijs in de club. In B2 werd  begonnen met de 16e en 23e  tegen 3260 duiven. In de uitslag Totaal B tegen 6554 duiven stonden de eersten op plaats 34 en 46. Al met al best tevreden dit eerste vluchtje van het seizoen 2015. Nu op naar zaterdag en zoals de vooruitzichten nu zijn goed weer met een kopwindje. Een geheel andere vlucht als deze week maar weer kijken of ze top aan de start komen vrijdag met inmanden.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten