Translate,Home

zondag 17 mei 2015

weekbabbel 17 - 24 mei 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                    Jongen in manden in de schuur

Duivenweer

Het is al meer geweest dit jaar dat het vrijdag prachtig duivenweer was. Dit weekend ook op zaterdagmorgen weer lage bewolking met wat lichte regen en motregen. Hier in Heukelum is 3,3 mm gevallen , wel lekker voor de plantjes. De echte opklaringen kwamen zaterdag helaas te laat om ze nog te kunnen lossen. Gelukkig zag het er voor zondag heel wat beter uit zodat de duiven een extra rustdag hadden. Afdeling 5 is zaterdag om 15.25 uur gelost in Menen , hiervan stond weer niets op teletekst. Ook de zaterdag vliegers die terug zijn gekomen zijn om 17.40 uur in Meer vrij gelaten.
Zoals ik lees in het Spoor is het idee om pagina 862 te huren om er teletekst vluchten op zetten. Hoofdsponser  zou zijn de stichting WHZB/TBOTB die de doelstelling heeft om de duivensport te promoten , zo staat in het Spoor te lezen. Heel veel liefhebbers zullen hier blij mee zijn.

Op eigen hok

Deze week zijn de duiven iedere dag los geweest. Eerst in de morgen de duivinnen en daarna de doffers. De jongen zijn meestal daarna los geweest maar ook een enkele keer in de middag. Het bevalt eigenlijk zo wel 1x per dag los. In de namiddag voeren en water geven en klaar. De oude hebben deze week de tweede midfond vlucht vanuit Maxence 333 km. Er zijn 12 doffers en 7 duivinnen mee naar toe gegaan. In totaal waren er volgens de compuclub in de afdeling 13.972 klokduiven , daar komen de trainingsduiven nog bij. Zaterdag dus uitgesteld , zondag zijn ze om 8.00 uur gelost. Omdat ze uitgesteld waren zaterdag eindelijk toch maar eens de jongen in de manden gezet zodat ze leren drinken. Gelijk opgeschreven welke er nog zijn en hoeveel pennen er zijn gestoten. Ondanks het verduisteren vanaf de zomertijd al 12 stuks van de 64 die 5 en 6 pennen hebben gegooid. Ook 11 stuks die nog niets hebben gegooid. Ze staan vanaf zaterdagmiddag in de schuur en wil ze maandagmorgen voor het hok loslaten. De vrouw lief aankijken zodat ze de manden mee buiten zet. Laat ze dan nog even staan voordat de schuiven open gaan. Heb ze ook enkele keren in de mand voer gegeven zodat ze ook weten wat dat is. Ook gingen er al veel drinken wat ook de bedoeling is. Als het over enkele weken weer eens uit komt en fut heb wil ik ze er nog een keer in zetten , ze worden er niet dommer van denk ik zo. De duiven zijn nu 2 uur en 45 minuten onderweg. Het is hier kraak helder  met een kalm westenwindje dus ze zullen als het goed is niet in Utrecht aan gaan halen zoals vorige week met de storm. Later vandaag een update hoe deze vlucht is verlopen. Iedereen succes vandaag.
De eerste duif was weer zus Amira , in 1 minuut zaten er 5 in het hok. Ze kwamen weer wat beter misschien heeft het veranderen van het hok wat resultaat opgeleverd. In de club werd begonnen met de 12e , mijn 8e duif staat op plaats 23 , in totaal 12 van de 19 in de prijzen. In B2 werd begonnen met de 105e en in B totaal stond de eerste op plaats 161 tegen 5298 duiven. Zie voor de uitslagen bij Labels vluchten 2015. Komende week de eerste dagfond vlucht en tevens nog een vitesse vlucht. Deze week maar weer kijken welke waar naar toe gaan.
 

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten