Translate,Home

zondag 24 mei 2015

weekbabbel 24 - 31 mei 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                     Mei jongen (reserve) in fondhokje

Op controle

Voorbije maandagavond voor controle naar de Ko de Duivendokter geweest op de nieuwe locatie in IJsselstein. De tom tom aan en dat ging goed tot dat we er bijna waren en er een paar palen in de weg stonden zodat we er niet door konden. Toch zijn we op de plaats van bestemming gekomen. Een heel mooi onder komen een wachtkamer met toilet en een aparte spreekkamer. Ko succes op deze locatie. Had 8 duiven mee genomen en 4 meststalen en alles was goed. Alleen waren er enkele oude die wat slijm hadden. Daarom ze dinsdagmorgen met SAS (travipharma) in de neus gedruppeld om het slijm te verdrijven. Nu maar weer afwachten hoe ze het doen dit weekend. Zoals geregeld dit jaar zaterdag niet goed en dus weer uitgesteld naar zondag. Niet alleen een lastig jaar voor de lossingscommissies maar ook voor de gezinnen die er met Pinksteren op uit wilden gaan. Aan het weer kunnen we gelukkig niets veranderen , we krijgen het zo als het komt.

Op eigen hok

De eerste helft voorbije week koud en wisselvallig weer. Op dinsdagavond hier fikse buien met hagel. Brr … niks geen weer voor de weduwnaars maar ook niet voor ons. Denk tenminste dat de meesten onder ons liever mooi weer hebben. Maar goed we moeten het er mee doen. Deze week twee vluchten , donderdag zijn 10 duiven de mand in gegaan voor de eerste dagfond vlucht Salbris 536 km. Vrijdagavond zijn er 10 de mand in gegaan naar st Quentin 256 km. Zaterdag namiddag zijn de zomer jongen en enkele oude in Oosterhout de mand in gegaan. Gelijk bij zoon , schoondochter en de kids aan geweest. De oudste 2 van onze dochter waren mee de duiven inmanden en het was een verassing voor ze dat ze met hun nichtjes konden spelen. Ze kwamen naar de duiven kijken en natuurlijk de jongen vertroetelen. Maar helaas geen vluchten op zaterdag. Toch is het een leuke dag geweest met duiven vertroetelen en spelen met Femke en Sanne in Oosterhout. Zondag st Quentin om 8.30 uur gelost en Quievrain om 9.15 dus ze zullen waarschijnlijk door elkaar komen. Blois is om 10.00 uur gelost. Hier heel de dag al prachtig windstil weer , had graag een kopwindje gehad. Vanavond een update hoe het vandaag is verlopen , iedereen succes.
Update :
Zoals verwacht kwamen de duiven van Quievrain en st Quentin door elkaar. Om 11.30 twee gelijk van Quievrain , deze kwamen goed af in 10 minuten ruim de helft in het hok. Tussen door kwam als eerste weer zus Amira ze zat 11.36 in de klok , goed voor de 6e plaats in de club. Op deze vlucht waren de prijzen er vlot uit , in club 7 van de 10 in de uitslag. In de regio zat heel de club laat. De vlucht Blois verliep hier heel slecht op zondag maar 3 van de 10 terug. Maandagmorgen om 7.40 uur hadden de eerste drie getekenden zich gelukkig weer gemeld. Tegen 11 uur kwam de 7e ,  nog drie jaarlingen te gaan. Hier maar 1 in de prijzen terwijl ze er heel goed uit zagen en er niks was gevonden bij de duivendokter. Heb ze deze week wel met SAS behandeld , dat had ik vroeger ook wel eens gedaan en daarna een zeer slechte vlucht !!  Wat nu dus ook het geval was. Meestal vallen de duiven op de losdag in de avond door wat nu niet het geval was. Ze zijn nu maandagmorgen allemaal lekker in bad geweest , hopelijk knappen ze daar van op. Aanstaande zaterdag Maxence , maar weer kijken welke er mee naar toe kunnen.  

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten