Translate,Home

zondag 4 augustus 2019

weekbabbel 4 - 11 aug 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
 
                              Laden in Meerkerk , onder in IJsselstein
Laden
Hier moeten op alle vluchten de duiven aangeleverd worden wat een hele klus is iedere keer. Maandag de africhting  was ik om 22.30 uur weer thuis , dinsdag overnacht 23.40 , op donderdag dagfond niet mee geweest en een vrijdag jongen en natour 23.30 uur weer thuis.  Fijne vakantie …..   Het is veel te veel van het goede. Wat mij en vele andere betreft is de weg die nu is ingeslagen door een stel hardroepers of meelopers de verkeerde. Heb niks met klankbordgroepen ed. Deze vernieuwingen zijn mijns inziens de duivensport kapot aan het maken. Veel verenigingen moeten de deuren sluiten en daardoor zullen heel veel oudere leden stoppen. En denk je nu echt dat er veel jongere bij komen. Nee , de voorzitter heeft misschien wel mooie dromen maar die zullen niet uit komen. De afgevaardigden van de afdelingen hebben mee in gestemd met het GPS2021 plan maar men wist helemaal niet waar men het over had. Zoals men nu bezig ik betekent GPS2021 … GEEN POSTDUIVEN SPORT 2021 voor heel veel liefhebbers.

Op eigen hok

Maandagavond mocht men inkorven voor de enige africhting voor de natour. Daar er in het weekend geen duiven vluchten voor mij waren gingen alle vroege jongen en latere jongen mee. Ze gingen naar Hazeldonk en werden om 8.45 uur gelost. Het was prima weer met een matige OZO wind wat de slechts mogelijke wind is voor een africhting. Om 9.17 kwamen de eerste duiven en in een mum van tijd vloog er een heel koppeltje. Ze hadden het naar hun zin gezien het koppeltje duiken dat ze deden. Om 9.23 hadden sommige er genoeg van en kwamen naar binnen. De latere hadden nog geen chip om. Toch waren er bij het eerste koppel verschillende latere. Het was te verwachten dat ze vanwege de wind uit het NW kwamen en dat was ook zo. Ze kwamen praktisch allemaal één voor één dus ze hebbe een mooie africhting gehad. Woensdag gingen ze niet los en daarom heb ik ze toen de chip om gedaan zodat ik ze met los laten nog een keer kan testen. In totaal gingen 34 vroege en 31 latere de mand in. Dinsdag nog één latere onderweg die woensdagmiddag terug kwam. Dinsdag kwamen er 2 en woensdag nog 1 terug van enkele weken geleden. Kijken of ze nog weer ingelast kunnen worden op de natour.
Dinsdagavond zijn 2 oude duivinnen en 12 jaarlingen de mand in gegaan voor overnacht Bergerac. Ze zijn vrijdag om 13.30 uur gelost. De aankomsten kwamen zeer traag op gang dit doordat er een regenzone in noord Frankrijk en zuid België was. De vroegste was om 11.47 terug en de laatste prijsduif zat om 17.39 in de klok. Zelf klokte ik om 12.20 uur wat de 3e in de club was. Deze jaarling had de 1e op Periqieux en was voor de 2x mee. De 2 oude duivinnen en 4 van de 5 vroege jaarlingen waren zaterdag present. De 7 september jongen zijn nog onderweg.

Op donderdag weer naar het clubgebouw voor dagfond Bourges wat Vierzon werd. Hier op is het groepje van 7 dagfonters mee geweest. Om 7.45 uur gingen hier de deuren open. Hierop staat het concours bijna 2 uur open van 16.22 tot 18.19 uur. Hier begon ik met de derde. Zaterdagavond zaten er weer 6 in het hok.

Vrijdag 2 vluchten in manden. De jongen naar Niergnies. Hier waren 20 korte vlucht jongen mee naar toe. Deze gingen om 12.15 uur los. De eerste zat om 15.31 en deze kwamen zeer traag. Het duurde bijna één uur ( 16.24) eer de prijzen er uit waren. Op de laatste vlucht kwamen hier de jongen heel goed met 6 bij de eerste 12  en nu maar 2 erin van de 20. Zaterdagavond waren er nog 2 onderweg.
Ook vrijdag de natour in de mand hier gingen de latere , alle overnachters en die terug waren gekomen mee. In totaal waren dit er 44. Om 13.30 uur werden deze gelost. Op 15.06 was de vroegste in de club en ik begon op 15.13 uur. Hier was de laatste prijs om 15.38 weer bij de baas. Van de 31 latere stonden er 12 in de uitslag en alle zaten zaterdag weer in hun hok.

Ze waren “perfect “ gelost zodat alle vluchten door elkaar heen kwamen , om gek van te worden. Nee dit programma met 4 vluchten op één dag is veel te veel en veel te duur voor veel liefhebbers. En dan was er dinsdag nog een africhting. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten