Translate,Home

zondag 14 juni 2015

weekbabbel 13 - 20 juni 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                       2000-2007554   1e Asduif Overnacht 2005 Afdeling 7 

Goudkoorts

Deze week de eerste nationale vlucht uit st Vincent iedereen had kans om de gouden hoofdvogel te draaien. Toch zie je dat weer veel dezelfde hokken boven komen drijven. Bij hun is de cirkel rond zoals we dan zeggen. Heb zelf geen duiven mee gehad , dus hoefde ik niet vroeg uit de veren. De meeste verwachten ze niet vroeg maar ik dacht om vroeg te zitten in sector 3 dat je tussen 8 en 9 uur een duif moest hebben. Heb geregeld de meldingen bekeken bij Pigeonvillage , mooi om dat te bekijken. Ook bij Pipa is het mooi om naar de meldingen te kijken op de landkaart zodat je kan zien dat de duiven steeds verder komen. In Arnemuiden zat de vroegste in de klok van deze st Vincent al om 6.10 uur was hij/zij present , om 6.22 uur zat een duif van Cor Heide uit Made in de klok met een verdere afstand was dit een hogere snelheid en hiermee won hij de eerste in sector 1. J Broers uit s’Gravenzande had de gouden vogel in sector 2.  In sector 3 had good old Piet van Straten om 9.41 uur de eerste melding en hier kwam niemand meer aan , proficiat Piet. In sector 4 was de overwinning voor A Heidstra uit Rottevalle. Auke heeft een klein hok met geweldige duiven die al meer eersten hebben behaald in sector 4. Nu was het een duif van 2009 die Auke in de kijker speelt. Alle winnaars en die een vroege hebben gehad van harte gefeliciteerd , dit nemen ze jullie niet meer af , super. Droom zelf ook wel eens van een eerste op de overnacht in de sector maar ik vrees dat het wel bij dromen zal blijven.

Op eigen hok

Vrijdag zijn 20 duiven op pad gegaan naar Maxence. Van deze 20 waren 5 duivinnen en 9 zomer doffers. Daar er eerst een frontje met wat regen van zuidwest naar noordoost over het land moest trekken gingen de duiven om 11.00 uur uit de wagen. Door de harde wind waren de kortere afstanden bijna kansloos. Zit zelf op een korte afstand en dan mag je blij zijn dat je redelijk op tijd zit. De eerste een duivin kwam aardig goed en had de 8e in de club. Daarna kwamen ze uit het noorden , om 14.08 vlogen er twee rond , een doffer en een duivin dus weer feest. In de club waren de prijzen in 10 minuten eruit , had er nog 6 in maar het zet geen zoden aan de dijk. Had liever eens een kopwindje gehad zoals het in de week regelmatig is. Op 8 juni heb ik de jongen naar Vuren gebracht 2,5 km het was in de morgen bewolkt vandaar niet zo ver. Heb ze geteld toen ze in de schapjes zaten en ze waren alle terug. Ja , van een kort stukje kunnen er ook achter blijven. Deze week met goed weer eens proberen om ze wat verder te brengen , we zullen het zien of het kan.
Het is wel druk deze week , we mogen in manden dinsdag Aurillac 795 km , donderdag Salbris 539 km en vrijdag st Quentin 256 km. Hopelijk hebben we prachtige vluchten met ideaal duiven weer.
Nu de 2000-2007554 weer gekoppeld in een box eens kijken of er nog wat uit komt.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten