Translate,Home

zondag 28 juni 2015

weekbabbel 28 juni - 5 juli 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                  Nu voor de hittegolf nog een groene tuin
Enten

Maandag heeft Ko de duivendokter de jongen geënt tegen paramixo. Gelijk mest mee gegeven en een afspraak voor donderdag gemaakt omdat ze zoals u begrijpt wel wat vroeger zouden horen te komen. Zes duiven mee genomen naar IJsselstein 2 doffers 2 duivinnen en 2 jongen. Dit bleek goed te zijn. Wel is er op aanraden voorbije maandagavond een rookblok aangestoken en de volgende dagen wat gegeven tegen de koppen. De jongen zijn zaterdag geënt tegen pokken. Had goed assistentie om dit te doen , bedankt jongens. Het is gebeurd met het borsteltje dat schijnt beter te zijn dan met een spuitje. Zo , dat is ook gelukkig weer gebeurd , nu kunnen ze er tegen aan op de mooie duivenvluchten die we hopelijk krijgen dit jaar met de jongen.

Op eigen hok

Deze week alleen Maxence 333 km gehad , er zijn 18 duiven de mand in gegaan. Om 10.00 uur werden ze gelost en de eerste tien kwamen alle uit het oosten. Met een wnw wind moesten ze dus tegen de wind in extra kilometers maken. De eersten vielen op de klep en we dachten dat ze een gebroken poot hadden. Maar nee , gelukkig niet ….  ze barsten van de dorst. Ze keken niet naar de duivin om maar lagen bij de drinkpot. De latere kwamen wel uit de goede hoek en hadden geen dorst , deze hebben licht wel een tussen stop gedaan. Deze kwamen dus wel lekker fris terug. Zoals het hele jaar kwamen ze net wat te kort , in de club stonden er nog 6 in de uitslag. In de regio en afdeling vier. Dus weer niet goed en toch ben ik redelijk tevreden al lijkt dat raar. Zie dit jaar als een africhtings jaar met de oude en hoop op een goede jonge duiven aanwas. Maar dat hopen we natuurlijk allemaal. Hoop doet leven , toch. Heb ook wat meer jongen dan andere jaren en ze gaan met goed weer zo veel mogelijk mee zodat ze hun kunsten kunnen laten zien. Deze week staan er weer 3 vluchten op het programma , aan overnacht Cahors doe ik niet mee. Ook staat Nationaal Chateauroux op de rol of er hierop mee gaan is nog de vraag. Eerst de verwachtingen eens goed bekijken want op TV Gelderland verwacht men donderdag en vrijdag 34 graden. Bij buienradar verwacht men zaterdag in Heukelum 37 graden en Noordoosten wind. Ook op de Belg verwacht men een extreem hete hittegolf !!  Onverantwoord om met duiven te vliegen , al zullen sommigen het daar niet mee eens zijn. Die dit vinden zitten zelf uit de zon met een koud pilsje binnen hand bereik.Vrijdagavond zouden ze eventueel mee mogen voor een vitesse vlucht vanuit st Quentin. Zoals het er nu uitziet gaan hier met deze tropische temperaturen geen duiven mee dit weekend.
Heb al eens eerder geschreven dat we vroeger vaak als de tour de France aan de gang was met de beregeningsinstallatie aan het slepen waren. Nu hoeven we dat gelukkig niet meer te doen maar anders zit het er dik in dat dit weer had moeten gebeuren. Voorlopig is het … puf … puf …puf.
Genoeg drinken , goede gezondheid en hou je haaks.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten