Translate,Home

zondag 16 oktober 2016

weekbabbel 16 - 23 oktober 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         Zoon Special Henk x Shakira
 Welke vluchten mee

Nu er geselecteerd is bekijk ik welke duiven op welke vluchten mee gaan in 2017.  In het begin kan heel de bups mee. Nu dus alvast kijken welke gaan naar vitesse / midfond en welke op de dagfond vluchten. Op de foto staat de 244 , hij was 3e Aangewezen Jong Afdeling 7. Een zoon van hem is dit jaar mee geweest naar Issoudun 590 km en stond in de B2 tegen 720 duiven op de 53e plaats. Dus mooi voor een eerste keer mee op de dagfond. Ze mogen waarschijnlijk beide boven de 500 km laten zien wat ze kunnen. Zoals ik nu denk gaan er meer mee op de dagfond vluchten daar het op de kortere vluchten veel te wind gevoelig is. Op vluchten boven de 500 km is dat hopelijk minder. Gelukkig wil de Afdeling 7 de oude vanaf begin seizoen heel het spul in één keer lossen. Mogelijk komen ze dan niet zoals de laatste jaren bijna altijd terug uit het noordwesten. Dacht weleens zoals ze door de weeks vliegen dat het zaterdag wel eens top zou kunnen zijn. Als ze dan komen allen uit de verkeerde richting komen en eerst de duiven die je niet verwacht , dan is het meestal een flut uitslag. Om dan heel de week druk bezig te zijn voor een flut uitslagje dan maar op verdere vluchten proberen. Dit moeten ze , denk ik , ook heel goed aan kunnen. We zullen wel zien hoe het loopt. Hopelijk hebben we heel veel beter weer als dat we in 2016 hebben gehad. Slechter als de eerste helft van 2016 kan immers niet.

Op eigen hok

Zaterdag hadden we eens een miezerige ochtend , in de nacht was er ruim 10 mm neerslag gevallen. Het is hier kurk droog dus was er niet veel van te zien maar de planten zullen het wel fijn hebben gevonden. Het fleurt er gelijk weer een beetje van op. Vrijdag lieten enkele struiken nog de bladeren hangen van de droogte nu staan ze weer mooi strak in het blad. In de namiddag klaarde het op en werd het prachtig weer. Ook vandaag zondag zou het prachtig worden met temperaturen tot 20 graden … heerlijk , geniet ervan..
Net als bij iedere liefhebber is er weinig te beleven in het hok. Zo te meer op internet met de vele verkopen. En laat het nu allemaal goeie zijn die aan geboden worden. Wil u iets aanschaffen kijk dan goed bij wie en wat u koopt. Hoorde van een lid dat hij vorig jaar een duif via internet had gekocht. De duif viel heel hard tegen en zag er niet al te best uit. Er stond een mooie foto bij en een prachtige stamboom , dus kat in het bakkie. Maar niks van dit alles. Nu zullen er ook veel verkocht worden die er wel super goed uitzien en die niet tegen vallen. Je moet er geluk mee hebben. Dat is ook zo met de duiven die je zelf kweekt.
De aandachtige lezer dacht vorige week wat voor voer geef Ad toch aan de duiven. Had het per ongeluk verkeerd getypt. Jeffrey maakte mij er op attent dat het geen Brain (hersenen) maar BRIAN moest zijn. Hij had helemaal gelijk , bedankt voor de opmerking. Het is dus Brian 1 en Brian 2 te verkrijgen bij Ronny van Tilburg in Zondereigen. Zo zie je maar weer als AOW-er maak je fouten. Niet dat dit een erge fout is maar toch het hoort goed te zijn anders gaan liefhebbers op de beurs zoeken naar Brain voer en dat is natuurlijk niet te krijgen. Heb Ronny enkele jaren geleden 1x op een Nederlandse beurs gezien. Het mooie Brian voer is misschien wel goed voor de hersenen dus was de naam nog niet zo gek geweest. 
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten