Translate,Home

zondag 9 oktober 2016

weekbabbel 9 - 17 oktober 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

 
Test 2016

Zoals ik voor het seizoen typte heb ik van Harco Poelman de producten van Duivenvlucht ontvangen om mee te testen. De vaste lezers weten dat het weduwnaars gedeelte in tweeën kan. Het hele jaar zijn ze na het loslaten naar binnen geroepen met enkele pinda’s. Als ze allen binnen waren gingen ze netjes naar hun eigen broedbak en ging de schuifdeur dicht. Als die dicht was kregen ze voer en water wat ze volgens schema moesten hebben. Wel wat meer werk , vorig jaar stond de deur open en hadden ze één grote drinkbak met z’n allen. Nu in ieder gedeelte een klein drinkbakje van een halve liter. Voor het seizoen hebben ze een geel kuur gehad door het water. Beide hokken kregen bij thuiskomst Recovery Superior van Jaap Koehoorn. De oude duiven bleven in hun eigen broedbak.
In hok 1 zaten 10 oude en 6 jaarlingen , deze kregen de Beute producten LTW , Clean Balance , Electro Boost en van Schroeder Immunol een dierlijk eiwit en Tollyamin vitaminen.
In hok 2 zaten 4 oude en 10 jaarlingen zij kregen van Duivenvlucht Usnea Power , Pigeon Boost , Elektrolyt , Vitality , Power Glutavit en Sambucol. In hok 2 zaten 2 jaarlingen die als jong gewond waren geweest (vleugel) deze hebben geen prijs gevlogen. Enkele keren is er keel / mest onderzoek gedaan. Begin juli had één duif van hok 1 het geel. Heb ze toen toch alle een geel tablet opgestoken omdat ze meestal wel bij elkaar ingekorfd worden , misschien had het niet nodig geweest. Verder is er niks geconstateerd. Daar er meer oude duiven in hok 1 zaten hebben deze over alle vluchten dat ze mee geweest waren 52,2 % prijs gevlogen in regio B2. Hok 2 mede door de gewonde en meer jaarlingen 42,0 % prijs in regio B2. Als ik over alle vluchten kijk zitten de beste 3 doffers , alle drie jaarlingen , in hok 2 deze kregen dus de Duivenvlucht producten van Harco. In totaal zijn op 23 vluchten 342 oude ingekorfd en deze wonnen in regio B2 162 prijzen 1 : 4 is 47,4%.
                    
In 2017 wil ik Hok 2 in ieder geval weer de Duivenvlucht producten geven omdat dit heel goed is bevallen. Als je in de Duif lees geven veel liefhebbers de bekende gele druppels van Jaap Koehoorn. Dit ben ik van plan in Hok 1 te gaan doen. Net als de Rescovery Superior bij thuiskomst. Op de beurs 19 of 20 november maar eens kijken wat me het beste lijkt om in Hok 1 uit te testen. Over een jaar hoop ik u weer de gegevens te geven over de test.

Op eigen hok

Deze tijd is er niet zoveel te vertellen. Ze komen niet los en ruien goed. Twee keer in de week mogen ze in bad , waar ze graag gebruik van maken. Dat hoort ook zo , een gezonde duif gaat het hele jaar door graag in bad. Het voer wat ze nu krijgen is Brain 1 , Brain 2 en VTB 9. Alle drie van Ronny van Tilburg. Meng deze en ik vind dit dan prachtig voer. Ook krijgen ze iedere dag wat snoepzaad. Dus net als eerdere jaren geen rui voer. In de vliegtijd wordt VTB 9 bij de oude vervangen door Brain 3. Dit is dus wat de oude te eten krijgen. Nu we nog steeds lekker droog weer hebben mogen ze overdag in de ren. Met het winddoek eraan zitten ze niet in de trek dus het lijkt nu al een verbetering. Nog even dit , ik heb geen aandelen in boven benoemde firma’s. Goede gezondheid en hou je haaks.

Update : De naam van het voer is BRIAN 1 en BRIAN 2 , was typ foutje. Sorry Ronny.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten