Translate,Home

zondag 23 april 2017

weekbabbel 23 - 30 april 2017

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                               Moeder eerste duif is dochter Shakira
Koude

Het blijft maar koud , niet zo lekker. Voor de fruittelers is het druk geweest om de bomen te besproeien dit om de knoppen te beschermen. Je zou zeggen water bevriest maar daardoor komt er warmte vrij en blijft de bloemknop op nul graden en dat kan de knop net hebben. Wel moet er door gesproeid worden tot het niet meer vriest. We gaan er allemaal vanuit dat er in de herfst weer lekker fruit in de winkel ligt. Nu zijn er veel fruittelers die sproeien als dat niet zou zijn dan kunnen velen geen fruit meer betalen. Zelf hebben we 1 appelboom en hiervan zijn vele knoppen zwart dus bevroren. Dus de appeloogst zal hier wel karig zijn. Maar ach dat is voor ons niet zo erg. We denken wel eens waar blijven onze duiven. De vrouw kwam van haar moeder vandaan en zag een koppeltje duiven laag aankomen. Drie van deze klapten tegen een auto die achter haar reed. De bestuurder stopte om te kijken naar duiven en auto. Hoe het afgelopen is weet ze niet daar ze door ging. Nog enkele weken en dan is de voetbalcompetitie voorbij. Ben wel benieuwd wie de langste adem heeft Feyenoord of Ajax , we zullen het wel zien.

Op eigen hok

De duiven gaan bijna iedere dag 1x los. Dinsdag toen ik in de middag de jongen los wilde laten kwam er een buitje aan en ging het hagelen. Het is meestal plaatselijk en het kan zo maar zijn dat 100 meter verder het niet zo is. Door hagel en de kou zijn de jongen lekker binnen gebleven. Ik denk dat ze dat wel fijn hebben gevonden. Zijn ze los dan zijn het net een stel zwaluwen die door elkaar vliegen. Een pracht gezicht hoe ze door de lucht suizen. Soms duik er één recht naar beneden en het lijkt of die dood is maar dat is niet  het geval. Zoals u leest vliegen ze nog niet in een koppel maar doe ik het hok open dan gaan ze er graag uit. Dus een goed teken toch. De oude heb ik deze week als voorbereiding zwaarder gevoerd. Dat wil zeggen alleen zondag Brian 1 en verder Brian 2  en later Brian 2 en 3. Het heeft blijkbaar wel wat geholpen want van de 37 die mee waren staan er 21 in de uitslag. De eerste drie die kwamen waren nonnen. De eerste twee waren zelfs zomerjongen van vorig jaar die op de natour afgericht zijn. Dus mooi dat ze zich nu al laten zien. In de kring B2 werd begonnen met de 12e en hier 5 bij de eerste 100 tegen 3362 duiven.  In de uitslag van B staat de eerste op de 15e plaats tegen 6858 mede strijders. Op de afdelingsuitslag is het de 30e tegen 18.552 duiven. Dus heel knap gedaan van zo’n duivinnetje. Zaterdagavond waren er nog 2 doffers onderweg. Komende week is de verwachting koud. Laten we hopen dat ze er helemaal naast zitten en dat we 29 april een mooie vlucht hebben uit Niergnies. Goede gezondheid en hou je haaks.

email :  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                      U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten