Translate,Home

zondag 16 april 2017

weekbabbel 16 - 23 april 2017

              Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                      Deel van de jonge duiven
Eieren

Nu het met de eerste vlucht Pasen is er in de club om eieren gevlogen. Iedere deelnemer was verzekerd van eieren en de kopduiven krijgen er wat extra. Het leuke is dat iedere deelnemer eieren mee naar huis krijgt. Bij veel verenigingen zal dit weekend wel een Paasvlucht zijn. Jammer is dat het weer dit jaar tegen zit voor de buiten activiteiten. Bij het binnen gebeuren zal men dit weekend wel de meeste bezoekers kunnen verwelkomen. Met dit koude weer zal de bloemenpracht in de Keukenhof wel langer mooi blijven. Ook hier in de Betuwe staan de fruitbomen in bloei. De 25e Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen kan men zaterdag 22 april lopen. Dan zullen de peren en ook de appelbomen nog wel in bloei staan. Het zal genieten zijn voor de vele lopers. Als het weer dan nog even mee wil werken zou het helemaal mooi zijn.

Op eigen hok

De jongen zijn eerste week 2x en voorbije week 3x los geweest. Donderdagavond 8 dagen nadat ze voor de eerste keer naar buiten zijn gegaan is er nog één terug gekomen. Hij was wel wat mager en daarom zit hij apart zodat hij lekker kan opknappen. In totaal zitten er nu 61 van de 75 in het hok. Er zullen er vast wel gesneuveld zijn door de rovers die in grote getale aanwezig zijn. Ik weet niet welke er in het hok zitten. Wil ik het weten dan zal ik ze in de manden moeten doen en ze opschrijven. Zal ook niet verkeerd zijn omdat te doen en ze dan een dag in de verzendmanden te zetten met waterbakken eraan. Zo hebben ze dat ook vast een keer mee gemaakt. Doordat ze mogelijk door het buiten blijven misschien stress krijgen ben ik collicontrol van Beute gaan geven. Voorlopig krijgen ze dit iedere maaltijd 1 ml op 1 kilo voer. Vorig jaar hebben de zomerjongen het 3 maanden achter elkaar gehad en van de 21 zijn er 19 over gebleven. Of het daaraan lig weet ik niet , maar toch denk ik goed spul. Als er zoals nu niet terug komen zijn deze vaak van dezelfde koppels. Of dit allemaal slechte zijn dat zal ik nooit meer weten. De oude vliegen ondanks de kou best goed. Ze mogen 1x per dag een uurtje de vleugels strekken. Vrijdagavond zijn 29 doffers en 18 nonnen de mand in gegaan voor een vlucht uit Asse Zellik 121 km. Een heel koppel wat mij betreft. Van deze 47 zijn18 zomer jongen van 2016. Deze zijn mee om het te leren. Maar afwachten of bij deze enkele bruikbare duiven zitten. Zaterdag konden de duiven om 14.15 uur op weg naar huis gaan. Door de flinke WNW wind kwamen de duiven in het begin redelijk. Als eerste om 15.46 een non uit het ZO. Ze bleef vliegen en al vlot vlogen er vier , waarvan 3 nonnen. Toen ze naar het dak gingen liep als eerste de 16-700 om 15.48.57 uur over de antenne naar binnen. Precies één minuut later was nummer vier binnen. Dus weer aardig wat tijd verspeeld maar goed dat hoort er ook bij. Ze kwamen verder redelijk af , in de club staan er 10 nonnen en 7 doffers op papier. De vrouwtjes hebben het dus aanzienlijk beter gedaan. Terwijl de doffers er ook heel goed uit zagen. Zaterdagavond waren nog drie doffers onderweg , hiervan 2 zomerjongen van vorig jaar. Zondag om 9.00 uur kwam er een zomerdoffer , nog twee te gaan. De eerste vlucht is weer achter de rug en het had heel wat beter gekund al is het aanzienlijk beter dan de eerste vlucht van vorig jaar. Op alles laten onderzoeken en alles was perfect en dan toch zo slecht komen. Het is iedere week weer een verassing. Dus nu maar hopen dat ze de draad oppakken , we zullen het volgende week zien. Prettige Paasdagen een goede gezondheid en hou je haaks.

email :  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                      U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten