Translate,Home

zaterdag 17 juni 2017

weekbabbel 18 - 25 juni 2017

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         Afslaan van de klokken van st Vincent. 
st Vincent koorts

Dinsdagavond waren de duiven in de mand gegaan naar st Vincent. Vrijdagmiddag om 12.30 uur werden ze gelost. Veel liefhebbers kunnen dan meestal van vrijdag op zaterdag slecht van hun nachtrust genieten. Iedere keer wakker en denken zal er morgenvroeg één komen. In Zeeland vielen zaterdagmorgen de eerste duiven voor zeven uur.  In onze afdeling 7 werd het nog even wachten totdat de eerste duif zich meldde bij mijn clubgenoot Berry van Ochten. Het bleek een vroege te zijn en hij was na spannende uren de snelste van Afdeling 7. Op teletekst staat hij op een prachtige 4e plaats in Sector 3. Gefeliciteerd Berry en natuurlijk ook zijn hokverzorger Joop Verwey. Super gedaan mannen jullie houden de eer van de Snelle Vogel te Asperen hoog.
In een dip …

Het ging hier allemaal zo goed met de jongen ze vlogen super en waren prima gezond en dan ineens begin voorbije week enkele jongen voer gekotst …. coli. Vorig jaar voor het eerst dit gehad en ik hoop niet dat het ieder jaar terug komt. Eerst twee gevallen daarna kwamen er meer. Gelukkig zag ik het s’morgens en had ze nog niet los gelaten. Mogelijk luisteren ze niet met naar binnen roepen en blijven ze heel de dag op het dak hangen. Enkele aten niet of weinig en zaten er niet lekker bij. Had eerder uit voorzorg een kuur mee genomen van de dierenarts. Zo kon ik het gelijk geven. Hoe eerder je er wat tegen geef des te beter het is. Uiteraard zijn ze zolang de kuur was binnen gebleven , wel mochten ze in de ren. In de middag van de derde dag stormden de meesten uit de ren weer naar binnen om te eten. Ze krijgen nu 3x per dag licht voer nl Brian 1 van Ronny van Tilburg. Enkelen zitten er op de vierde dag nog niet lekker bij en deze zijn verwijderd. De anderen doen het weer goed. Ze aten de oren van je kop zoals men hier wel eens zeg ,  een goed teken. Voorbije vrijdagmorgen hebben ze weer getraind. Nog even geduld om ze af te richten. Zeker nu met het te verwachte hete weer van 30+. Toch liever dat ze nu coli hebben dan over twee weken. Een lid van onze club had het vorig jaar en kon de africhting niet mee doen. Op de eerste vlucht vlogen ze 1 - 2 en 3 in de club. Het is natuurlijk niet leuk als de jongen dit hebben , maar er zijn veel ergere dingen dan dat. Denk maar aan de flat brand in Londen.
Op eigen hok

Vorige week kwamen ze slecht van Vierzon. Ton de Jong kwam maandagmorgen een bakkie doen en we hebben in het hok gekeken. We denken beide dat het beter is om de nok weer open te maken zodat het luchtiger wordt. Maandagmiddag gelijk maar aan de slag gegaan na eerst de doffers in de schuur in een box te hebben gezet. Heb de nok nu weer open. Nu de komende weken maar weer afwachten of het zo beter is geworden. Mogelijk van de winter weer maken met schuiven zoals het vroeger was. Ton had het jaren geleden ook veranderd en toen ook enkele jaren niks bijzonders gevlogen. Weer in de oude staat terug gebracht en het gaat nu steeds beter. Hopelijk is dat bij mij ook zo. Je verander wel eens wat en later zie je dat het geen verbetering is. Nu zullen ze gelijk geen top gaan vliegen , we wachten het maar af. Toch deze week mee gedaan voor de vlucht uit Maxence. Er zijn 20 duiven mee gegaan waarvan 7 doffers. De eerste was weer een non , ze kwam om 13.38 uur aan gevlogen. Moest 8 minuten wachten ( 2 gelijk ). Daarna kwamen ze redelijk af. Sommigen hadden best dorst , ze konden lekker drinken van het Recovery Superior wat in het water zat. Hebben ze gedronken dan zien ze er gelijk weer frisser uit. Het is de bedoeling dat 2 nonnen mee gaan naar overnacht Periqueux. Ik zal vandaag (zondag) een lekker bad in de ren zetten. Zo frissen ze weer op en kunnen ze dinsdagavond de mand in. Ook de enige overnacht doffer die ik heb mag mee.  Van zaterdag Maxence 17 juni staan er 6 in de uitslag in de club er wordt begonnen met de 11e. Dus eigenlijk niks bijzonders. Er is nog 1 non onderweg , deze komt niet zo goed en als ze terug is blijft ze voorlopig op rust. Deze week hooibouw met in manden. Wat betekent 3 vluchten waar je aan mee mag doen. Periqueux (overnacht) , Bourges (dagfond) en Maxence (midfond). Nog maar eens goed naar het te verwachte weer en naar de duiven kijken welke naar welke vlucht mogen en welke thuis blijven. Alle prijswinnaars en die vroege duiven hadden van harte. Goede gezondheid en hou je haaks.

Email  addejongheukelum@hotmail.com                              http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten