Translate,Home

zondag 25 juni 2017

weekbabbel 25 juni - 2 juli 2017

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                               De 17-938 terug uit Amsterdam , eerst apart.
Hittegolf

In vele delen van het land een hitte golf voorbije week. Veel te heet voor mens en dier. Vooral donderdag met temperaturen van 35 graden met een hoge luchtvochtigheid was het niet te harden. Gelukkig zou ik zeggen is het vanaf vrijdag weer wat draaglijker. Er zijn ook mensen die de warmte heerlijk vinden. Ja nu nog wel maar als ze van de winter € 1,00 voor één appel of € 2,00 voor één kropje sla moeten betalen dan piepen ze wel anders. Door droogte kan normaal eten een luxe worden. Laten we hopen dat er vooral in de nacht heerlijke regen komt dan is iedereen tevreden. En niet net als zaterdag de hele middag regen en motregen. Alle dieren hebben lekker fris water nodig. Indien mogelijk ververs het meerdere keren per dag met warm weer. Zet de drinkbak in ieder geval niet in de zon. Uw dieren zullen het zeker waarderen. Voor onze duiven kwam de regen zaterdag niet lekker uit. Maar voor de natuur is het goud wat er is gevallen al is de droogte nog zeker niet voorbij.
Op eigen hok

Dinsdagavond zijn de 3 overnachtduiven mee gegaan naar Periqueux 807 km. In ons NIC waren 96 duiven de mand in gegaan. In de hele afdeling 7 maar 1866 stuks. Vrijdagmiddag zijn ze om 14.00 uur gelost. Vanwege de wind werden in de nacht aankomsten verwacht , wat ook gebeurde. Voor een echte overnachtvlucht moet de eerste niet voor 9 uur vallen , althans dat vind ik. Maar goed nu het zo is zal je mits je de duiven wil zien komen op moeten blijven en  ik meen binnen 15 minuten na neutralisatie tijd hebben gemeld. Bij de compuclub kon je helaas geen meldingen bekijken. Rond de middag was dit opgelost. De doffer die ik mee had liep drijfnat om 9.30 uur naar binnen. Veren in de war en een rode neus of die een borreltje op had. Maar goed hij was weer terug. Even over tweeën kwam een duivinnetje , nog één te gaan hopelijk komt ze ook nog. Donderdagavond weer naar de  club om mee te doen aan Bourges hierop gingen 5 doffers en 2 nonnen mee. Na de slechte Vierzon hebben ze het heel wat beter gedaan. De eerste was nog wel wat laat , toch in 25 minuten 6 van de 7 in de klok. In de club waren het nog 2 staart prijsjes. Of het niet op kon was het een vrijdag weer naar de club. Nu mochten er 15 mee naar Maxence , hiervan 10 nonnen. Als eerste kwamen drie nonnen , dit is bijna het hele jaar alzo. Hier 6 in de uitslag. De eerste was best vroeg ze had de 13e in B2 tegen 1016 duiven en in rayon B werd het de 14e plaats tegen 1963 duiven. Het heeft hier geruime tijd flink geregend en gemotregend met slechte zichten. Het IWB heeft de plank weer eens flink mis geslagen. Met afslaan om 19 uur waren va alle die de vluchten nog heel wat duiven onderweg. Hier nog 4 van Maxence  en 1 van Perigueux. Zondag zullen er nog wel terug komen. Aanstaande donderdag inkorven Melun of er meegaan nog maar eens bekijken. Na zo’n waterballet zaterdag is het beter om vrijdag in te korven , kunnen ze een dag langer bij komen. Maar goed daar ga ik niet over anders wist ik het wel !!  Gelukkig hadden we hier zaterdag nog geen jongen in de mand. Waar dit wel zo was is het niet vlekkeloos verlopen. Loop bij u een jonge duif binnen verzorg die enkele dagen zodat die weer is aangesterkt en naar huis kan gaan. Van mij zat er voorbije week één in Amsterdam en na enige dagen verzorging zat hij zaterdagmiddag in de stromende regen weer op de klep. Nog enkele dagen apart en dan mag die weer in het hok. Bedankt voor de verzorging.  O ja , voorbije vrijdag zijn de jongen voor het eerst weg gebracht naar 2,5 km , alles weer terug. Mogelijk morgen maandag weer weg brengen mogelijk naar Almkerk in ieder geval de brug (Gorinchem) over zoals we hier zeggen.  Goede gezondheid en hou je haaks.

Email  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten