Translate,Home

zaterdag 28 april 2018

weekbabbel 29 april - 6 mei 2018

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                         Vader van 15-700 3x eerste op het hok
Weersverwachting

De voorbije week heeft weer een gek is in Canada op voetgangers ingereden. Weer veel doden en gewonden. Wat zijn er toch gekke mensen op de wereld waar het naar toe gaat niemand die het weet of kan voorspellen. Met het weer is het ook al niet te voorspellen. De ene gaf donderdagmiddag voor zaterdag noordoost en een ander zuidwest. Wat moet je geloven , ik weet het niet meer. Vorig jaar zaten de geleerden er vaak naast en dat weten wij duivenmelkers onderhand wel. Nu had de LC van afdeling 7 de derde vitesse vlucht 73 km ingekort vanwege het te verwachten weer voor zaterdag. In noord Frankrijk was het zaterdag bewolkt met goede zichten stond op de site van Brabant. Op de webcam van Clermont wat zuidelijker ligt en waar het weer vandaan kwam met de zuidwestelijke wind was het heel goed. In België en Nederland waren er eerst enkele kleine buitjes die naar het noorden weg trokken. Dan vraag ik me af waarom al om 9 uur los. Vertrouw men die weerdeskundigen nu nog steeds of is men bang en heeft men geen geduld. Na de middag werd het steeds beter. En dan komt men met een smoesje dat als men naar Niergnies had gegaan en men terug moest komen naar dichterbij men voor 12 uur niet mocht gaan rijden.  Zie  EU rijtijden :   https://truckstar.nl/handige-paginas/rijtijden/  Een verse chauffeur mag 2x 4,5 uur rijden op een dag met een rust pauze er tussen van een half uur. Noord Holland loste ook al om 9.15 uur in Asse Zellik dit is 34 km verschil met die van ons. Konden ze mooi met deze snelheid door elkaar komen. Ik dacht dat er een team was om dit te voorkomen. De meeste duiven vlogen door de flinke zuidelijke wind hun hok voorbij en veel topduiven waren veel te laat. Zo hebben veel duiven meer kilometers afgelegd dan mochten ze in Niergnies waren gelost. Met klok afslaan om 13 uur had niemand al de duiven thuis. Hoorde liefhebbers al zeggen , ben ik daar voor heel de week met m’n  duiven bezig. Al zijn er op elke vlucht winnaars en waai vlucht om snel te vergeten.
Op eigen hok

De laatste van vorige week was een later doffertje en kwam zondagmorgen 22 april om 9.45 uur. Dus nog geen eens zo laat. Zag wat aan hem en heb hem apart gezet. Mogelijk heeft hij wat verkeerds gedronken. Uit voorzorg voorlopig nog maar niet bij de anderen. De voorbije week waren de temperaturen de helft van de week er voor ,  niet zo lekker voor mens en dier. Ik hoop net als velen van ons dat het een beetje standvastig weer wordt , met in de nacht af en toe een buitje. Vrijdag zijn er 39 mee gegaan naar nu dus weer Lessines 155 km. Ze werden om 9.00 uur gelost. De eerste was weer de 15-700 om 10.27 uur. Hij kwam één seconde tekort voor de eerste in de club. In de regio was het niet best , de eerste twee ging nog wel met de 31e en 64e tegen 3592 duiven , voor de rest was het bagger. Gelukkig zijn ze allemaal terug thuis gekomen , dat is weer een meevaller. Ron en Dennis van Veggel hadden voor de derde keer de eerste prijs in de club. Nu 33 van de 44 in de prijzen. Hoe dit sprookje verder gaat we kijken er naar uit. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten