Translate,Home

zondag 19 augustus 2018

weekbabbel 19 - 26 augustus 2018

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                       De 18-814 volle zus 674 Ron & Dennis
Gematigd … heerlijk

Eindelijk gematigde temperaturen en af en toe wat regen zoals donderdag op vrijdag nacht , wel mooi 11 mm. Ideaal in de nacht regen en overdag goed weer met temperaturen rond de 23 graden   … heerlijk. Ook kan je zien dat het gras weer wat groener wordt al staat het erg dun , het ondergras is er nog niet. Goed voor de boeren “ liever iets dan niets “.  Ik hou zelf meer van gematigde temperaturen en hoop eigenlijk niet op een strenge winter. Weet nog dat de graskuil open gemaakt moest worden , er lag een laag van 15 cm zand op dat was bevroren. Dit moest met de klophamer worden kapot geslagen , de koeien moesten toch eten. Iedere keer een hele klus waar ondanks de kou het zweet op je rug stond. Maar ach , we zijn die winters ook door gekomen. Nu is het vervelend als de drinkbakken bevroren zijn of dat je begin van de avond in de kou de bakken uit het hok ga halen. Hoe het de komende winter zal worden is koffiedik kijken. Zag in op de Hoogte van de NPO dat de ringenadministrators deze week bericht krijgen over het bestellen. Ze zijn er dit jaar wel erg vroeg bij. Ben benieuwd wat de prijzen voor de ringen van 2019 zullen zijn.
Op eigen hok

Dinsdagavond zijn er 10 jongen mee gegaan naar een africhtings vlucht uit Duffel. In de morgen zou het  niet goed zijn volgens de weersvoorspellingen op de Belg. In de middag zouden er vanuit het zuidwesten opklaringen komen. Om 12.15 uur zijn ze los gelaten. Hier in de club bij alle deelnemers een traag verloop met veel achter blijvers op woensdag. Afdeling Brabant 2000 kwam woensdag terug van Asse Zellik naar Duffel. Om 12.45 uur meldde men dat het in Duffel niet goed was om te lossen. Zij begonnen vanaf 14.20 uur in groepen te lossen. Daarna werd het hier ook steeds beter met zon en wolken. Geduld is een schone zaak dat blijkt nu weer. Gelukkig donderdag goed weer en zijn er veel na gekomen. Maar deze gaan niet mee op vrijdagavond voor de eerste natour vlucht. Waarom niet net als regio C op zondag een africhting. Donderdagavond kon je weer naar het clubgebouw om jongen in te manden voor Nanteuil 342 km. Hier heb ik er 10 mee naar toe gegeven. Daar ze niet verduisterd zijn geweest dit jaar gaat het dek bij sommige los vandaar niet te veel mee. De eerste liep eindelijk om 11.21 naar binnen. Het werd de 8e in de club met 3 in de prijzen. Vrijdag gingen 10 jongen uit het grote hok , 10 kalere uit het fondhokje en tevens 2 duivinnen die ik had gekoppeld mee. Er zitten 8 oude duivinnen om mee te geven. Had ze vrijdagmiddag 10 augustus bij elkaar  gedaan en 1 had donderdagavond gelegen en er waren er 5 waarbij vrijdagavond  het eerste ei in de schaal lag. Nog bekijken of ze volgende week mee gaan. De eerste van Asse Zellik vloog enkele rondjes toen er nog 3 bij kwamen. Dus weer getreuzel om binnen te komen om 10.16 liep de eerste naar binnen. Het was een duivin die op de africhting van 7 juli gewond terug kwam. Nu gaat ze voor de eerste keer mee en ze zat op eitjes. Ze wint toch nog de eerste in de club. Ze is een volle zus van de 674 de topduivin van Ron en Dennis van Veggel.  Ik heb er nog een volle broer van en deze liep vandaag als vierde over de antenne. De andere drie die gelijk waren staan op 3 – 4 en 5 in de uitslag. De eerste 9 die thuis waren kwamen alle uit het grote hok. Je ziet nu ook weer als ze ruien dat ze later komen maar dat is niet erg als ze maar thuis komen en dat hebben ze allemaal gedaan. Zaterdagavond kwam er nog één terug van 3 weken geleden. Nog maar eens bekijken of die nog een paar keer gespeeld kan worden dit jaar. Deze week vliegen we Niergnies jongen en 1 september is er weer een vlucht uit Nanteuil die gezamenlijk gelost wordt met afdeling 7 , 8 en 9. Hier is in de club weinig animo voor.Vrijdagavond mogen er mee met de natour vlucht 2x Lessines 155 km achter elkaar. Hierop zullen veel belofte volle duiven voor 2019 mee gaan die men niet op Nanteuil wil spelen op de gezamelijke lossing. Waar wat mee naar toe mag zal ik deze week bekijken , dit hangt ook van het weer af wat wordt verwacht. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten