Translate,Home

zondag 10 mei 2020

weekbabbel 10 - 17 mei 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                        Vanaf 11 mei mogen er weer vluchten
We kunnen los

Eigenlijk geheel onverwacht kwam het groene licht dat we vanaf 11 mei weer met de duiven mogen gaan vliegen. Eerst africhtingen wel te verstaan. Maar eens kijken hoe onze afdeling het invult. België en Frankrijk zijn nu nog niet open en uit welke richting ga je dan met de oude aanvangen ? Richting Duitsland (oosten lijn ) of richting Maastricht. We zullen het wel zien. Goed werk is geleverd door de corona commissie. We willen graag vliegen met onze duiven  maar denk wel dat onze gezondheid voorop staat. Wordt het protocol niet goed nageleefd dan zijn de vluchten net zo snel weer van de baan als dat we nu mogen beginnen. Dus hou u aan de regels dan kunnen er mogelijk  snel weer officiële vluchten worden gehouden. De verenigingen hebben alle het protocol bekeken en indien nodig aanpassingen gedaan om voor iedereen veilig in te kunnen korven. Dus misschien volgende week een verslagje van de eerste gezamelijke  africhting.

Op eigen hok

De voorbije week is het mooi weer geweest zodat de duiven lekker hun rondjes hebben konden maken. Op Bevrijdingsdag heb ik de alle oude naar Almkerk gebracht op het landweggetje vlak naast de A 27. Een mooie plekje om rustig te staan. Het is 12 kilometer , met een oostenwindje en maar 10 graden met los laten was het best fris. Zo voor de eerste keer waren ze alle tegelijk terug en ze deden er 15 minuten over. Wel tevreden zo voor de eerste keer. Een zaterdagmorgen heb ik ze naar ruim 36 kilometer hemelsbreed gebracht. Doordat veel liefhebbers zijn gaan lappen zijn ze denk ik tussen andere duiven gekomen. De eersten deden er 45 minuten over. Veel te lang natuurlijk . Negen minuten later kwamen er telkens koppeltjes aan zwieren. Toch zaten er 15 minuten na de eerste duiven er  51 van de  58 binnen, daarna in 15 minuten nog 5. Zaterdagavond waren nog 2 jaarlingen kort onderweg nu zondag 9 uur zijn ze er nog niet. Nu maar hopen dat ze nog komen. De jongen heb ik zaterdag niet los gehad , ze konden natuurlijk wel in de ren met de drinkbakjes. Vandaag hou ik de jongen ook maar vast. Toch een fijne Moederdag in deze corona tijd , blijf gezond en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten