Translate,Home

zondag 2 augustus 2020

weekbabbel 2 - 9 augustus 2020

                                Ad de JONG - HEUKELUM
                               Franse combinatie van Marathon Club MCGC

U zal zeggen wat bedoel tie hier nou weer mee.Ik zal het u vertellen. Vrijdag 17 juli werden we uit Frankrijk gebeld dat daar de 2017-1276004 zat. Ze had waarschijnlijk een gebroken vleugel en kon dus nooit meer door de lucht naar huis komen. O jee dacht ik wat nu. In mijn gebrekkig Engels begreep ik dat de beste man naar Nederland zou komen en vroeg waar ik ongeveer woonde. In Heukelum dicht bij Gorinchem. Hij reed van Breda via de A 27 richting Utrecht zei hij. Dat kwam mooi uit hij kwam dus langs Gorinchem. De beste man had de computer aan en vroeg of ik hem bij afslag 24 (Avelingen) op kon halen. Van te voren zou ik worden gebeld hoe laat hij daar ongeveer zou zijn. Zondagmorgen ging de telefoon dat hij 20 km van de afslag was. Ik er gauw naar toe en daar stond hij al te wachten. Het bleek dat hij duiven vervoerde van de Marathon Club Du Grand Centre ( Midden Frankrijk ). Hun site www.MCGC.FR Het zijn echte fondliefhebbers die de duiven voor hun plezier hebben. De duiven die hij nu bij zich had gingen naar Assen (852 stuks) en naar Hamburg (184 stuks) waar ze maandag 27 juli zijn gelost. Bij deze nogmaals hartelijk dank om de 004 mee te nemen. Ze zag er perfect uit , alleen de vleugel hé. Een volle broer vloog vorige week de 2e in club en haar nestgenoot de 003 de 4e in de club op st Vincent. In de regio was het 6 en 11. Van afdeling 7 was het 26 en 44 tegen 954 duiven. Ze zal op de kweek gaan.
                                            David die de 17-004 mee nam.

Maandag 27 juli werd er weer een duif opgegeven uit Frankrijk. Dhr. Andre Bonnetat belde dat de 19-212 bij hem was. Hij woont in de buurt van Lyon. De 19-212 was vrijdagmiddag gelost in Periqueux en was in plaats van naar het noorden naar het oosten gevlogen. Beide spreken we een beetje Engels en Andre vertelde dat hij dit weekend een vlucht had uit Brussel. Hij zou de duif mee geven met de chauffeur zodat hij hem daar kon lossen. Dan zou hij wel naar huis kunnen komen. En ja hoor een zaterdag zat hij weer in het hok. Andre en natuurlijk de chauffeur bedankt voor het verzorgen en meenemen van de duif.

Op eigen hok

Donderdagavond zijn er 10 mee gegeven naar niet Issoudun maar naar het 100 km dichterbij gelegen Fay aux Loges ( 486 km ). Geen dagfond afstand voor bepaalde competities. Geen Nationale vlucht nu sector vluchten vanuit 3 losplaatsen. Kijk je naar de vooruitzichten dan zou er zaterdag niet zoveel aan de hand zijn. Net voor de middag komen de temperaturen rond de 25 graden daarna kon het nog enkele graden warmer worden. Iets wat ook gebeurde. In de nacht van vrijdag op zaterdag hevig onweer. In de club waren van 11 liefhebbers 153 oude de manden in gegaan. Ze werden om 9.00 uur gelost. Het werd toch een zwaardere vlucht dan gedacht. Toen het donker was ontbraken er nog heel wat. Hier waren alle 6 duivinnen terug en van de 4 jaarling doffers was er maar 1 aanwezig. In de club 1 : 4 geen in de prijzen. Ook was er nog een jonge duiven vlucht uit Lessines. Deze werden om 8.00 uur gelost. Vreemd was dat Noord Holland in het 24 km dichterbij gelegen Lennik het onverantwoord vond om te lossen. Zij gingen er om 13 uur uit. Hier arriveerde de eerste om 10.46 en deze bleef maar vliegen . Er kwamen er 2 bij en eindelijk om 10.50 vielen ze alle drie op het dak om even later naar binnen te lopen. Weg vroege prijs. Toen de balans werd opgemaakt waren er nog 3 onderweg van de 36 die mee waren. Er zijn voor 9 uur 2 oude en 1 jong gekomen. Komende week Dax en Nanteuil met de oude en Lessines met de jongen. Als ik zo de berichten lees kan er eind van de week wel eens een hitte golf komen. Dus of er vluchten gehouden kunnen / mogen is nog even afwachten. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail addejongheukelum@hotmail.com
http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten