Translate,Home

zondag 2 juni 2013

weekbabbel 2 - 9 juni 2013

                            Ad de JONG  - HEUKELUM
                   2011-1740126  1e club , 8e regio 2370 duiven , 66e Afd.7 12.903 duiven
Eindelijk ….
 
Het lijkt dat het eindelijk wat warmer gaat worden deze week en daar zijn we allemaal wel aan toe. Onze schoonzoon heeft samen met de kleinkinderen 14 dagen geleden in de groentetuin de aardappels gepoot en het een en ander gezaaid. De aardappelen waren al goed uitgelopen en nadat ze gepoot waren stonden ze gelijk al boven de grond. Ze groeien met de kou niet zo hard maar nu het warmer wordt komt het wel goed al is het al aardig droog. Nu het wat warrmer is kan je al gauw in de avond weer even buiten zitten nu de avonden weer langer zijn , maar van genieten voor je het weet zit je weer aan de langste dag en worden de dagen elke dag weer wat korter. Nu april en mei zo koud zijn geweest is de zomer zo weer voorbij. Als er een hoge druk gebied komt en de wind gaat naar het noordoosten en de temperatuur gaat omhoog dan kunnen de vluchten soms de vluchten worden afgelast vanwege de warmte. Maar ach , zo ver is het nog niet.
 
Op eigen hok
 
Deze week twee vluchten Brive overnacht , hier zijn 5 duiven mee naar toe. Eigenlijk allen korte vlucht duiven zoals ik dat noem. De 831 speelde al eens een 10e Nat Blois en was vorig jaar mee geweest naar Albi en behaalde daarop een prijs 1 op 10 in regio en afdeling. Op Cahors was hij net na de prijzen. Dus hij mag het dit jaar weer proberen. Ook is een zoon van hem mee , tevens 3 duivinnen. Ze zijn na één dag vertraging zaterdag om 13.00 uur gelost , onderweg hebben ze heel het traject kopwind dus ook een vlucht voor de aller sterksten. Arjan Beens had weer een kei vroege om 6.13 in de klok , super gefeliciteerd. Hier in de buurt beginnen ze nu vanaf 10.30 te vallen , hopelijk komt er hier ook één , een volgende keer hier meer over.
Zaterdag was er de tweede midfond vlucht , voor mijn duiven de eerste daar ze veertien dagen geleden niet mee waren geweest. In Sens 425 km werden ze om 10.00 uur los gelaten , het werd een pittig vluchtje. Als eerste kwam een non de 11-126 de tijd op de display was 16.09.23 uur dit was goed voor de eerste in de club. Vorig jaar had deze non twee eersten op de midfond in de club , ze is een dochter van Buikschuiver 1e NPO x donkerbontje Eyerkampduivin. Daarna werd het wachten op de tweede , dit duurde maar liefst 21 minuten , toen 8 duiven in 4 minuten. Verder kwamen ze regelmatig door , op 16.51 waren er 18 in het hok van de 28 en deze 18 hadden allen prijs in de club. In de regio werd begonnen met de 8e tegen 2.370 duiven en hier ook 18 in de uitslag. In de afdeling werd begonnen met de 66e  tegen 12.903 duiven en hier ook 18 op papier. Zaterdagavond waren nog 4 jaarlingen onderweg , omdat het een zware vlucht was heb ik de duivinnen een nachtje bij de doffers gelaten. Zo knappen ze sneller , op dat hoop ik tenminste.
Met afslaan bleek dat vooral nog veel jaarlingen onderweg waren , komt dit omdat ze als jong veel te weinig kilometers maken ? Nu het een keer wat zwaarder is hebben ze het moeilijk. Hadden we nog maar Orleans , Bourges en Chateauroux met de jongen , hierop de beste werden later ook de besten. Men heeft liever korte vluchten en mooi weer duiven als het dan wat zwaarder is kunnen ze het niet aan. Aanstaande donderdag mag je mee doen met de dagfondvlucht Salbris 538 km en vrijdagavond inmanden voor de laatste vitesse vlucht van dit jaar st Quentin 256 km. Deze week maar eens goed bekijken welke waar mee naar toe gaan. Het zijn geen machines waar je aan een knop kan draaien , dus gaan alleen duiven mee die het volgens mij aan kunnen. Die niet naar mijn zin zijn krijgen een weekje rust en kunnen de week erop weer mee naar Maxence 333 km.
De volledige uitslagen kunt u rechts zien bij Labels / Uitslagen.
 
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten