Translate,Home

zondag 12 januari 2014

weekbabbel 12 - 19 januari 2014

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                              Zou het nog winter worden dit jaar ?

Weer succes

Weer heeft Nederland beide Europese titels schaatsen behaald bij de allrounders. Irene Wüst en Jan Blokhuijsen hebben fantastische races gereden. Nu is het van …. maar Kramer heeft niet mee gedaan. Wie niet mee doet telt niet mee. Dus Irene en Jan waren zeker de beste van Europa dit weekend. Jan was in een spannende race maar net voor Koen Verwey. Het is met de duiven ook zo de duiven die mee gaan op de vlucht tellen. Die thuis blijven al zijn het de beste die tellen niet. Niet zeuren als iemand de eerste vliegt en dan zeggen van …. maar ik had de beste thuis. We moeten met schaatsen en ook met de vluchten de eerste als beste zien van de deelnemers op dat moment. En feliciteer in de club ook iedereen die de snelste heeft , komt wel de sfeer ten goede. We moeten elkaar het gunnen om de snelste te hebben. En Schaats Kampioenen van dit weekend gefeliciteerd.

Reacties

Heb verschillende reacties gehad naar aanleiding van de weekbabbel van vorige week. De reacties waren het wel met me eens. Vooral vond men dat late beginnen met de jongen waardeloos en ook had men graag langere vluchten met de jongen. Vaak is het in augustus op z’n warmst en dan met nog onervaren jongen beginnen , nee niet goed.  Kreeg deze week een “ op de hoogte “  van de NPO. Nu is de commissie met een nieuw voorstel gekomen … er staan weer 3 natour vluchten bij. Of we nog niet genoeg korte vluchten hebben voor de jongen. Zag dat afdelingen 5 en 6 vrijdag 10 januari vergadering hebben gehad en ook het vliegprogramma 2014 staat op hun site. Zo ik het bekijk beginnen de jongen in Afdeling 5 op 21 juni en ook de natour zoals we gewend zijn. Ook Afdeling 6 begint volgens mij eind juni , kijk maar eens op hun sites.

Op eigen hok

De jongen die er liggen doen het heel goed. Het weer kan tot nu toe ook niet beter , lekker zacht weer als is het nu veel kouder. Deze zondagmorgen om 9 uur stond de thermometer , die op 2 meter hoogte hangt op – 1,3 graden het was ook goed wit. De schuiven liggen helemaal open en het was ook flink koud in het hok. Gelukkig zitten de weduwnaars op eieren , ze blijven er nu wel op zitten dus niet veel te vrezen dat ze bevriezen. Deze week wel een koppeltje eieren kapot van het hok weduwnaars dat gelijk los zat , jammer. De 16 doffers die om de beurt zijn losgelaten hebben kunst eieren gekregen en hun eieren zijn naar de anderen gegaan. Nu zitten deze 16 ook los op het hok mochten ze eens verkeerd vliegen dan kunnen ze geen eieren kapot vechten. Als het goed gaat ruil ik na een dag of vijf weer één ei met een kunst ei zodat ze alle één jong groot mogen brengen. Schrijf precies op waar welke eieren liggen en op het ei schrijf ik met een zacht potlood de laatste 3 cijfers van de doffer. Dit gaat goed het blijft er wel op staan , er liggen dan 2 eieren in de schaal. Nu maar hopen dat ze niet te veel gaan knokken. Heb deze week het gedeelte van de jongen en duivinnen schoon gemaakt. Moest het wandje wat er tussen staat 4 cm om zetten daar ik bij Marco Zandvoort een duivinnenbak heb besteld met een deur er voor en het gedeelte van de duivinnen was net te smal. Volgende week komt Marco de bakken brengen en kunnen we ze er in zetten. 

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten