Translate,Home

zondag 15 juni 2014

weekbabbel 15 - 22 juni 2014

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                             In dit hok wonen onze duiven (foto 15 juni 2014)

Druk met sport

Veel sporten op de tv , ik  heb gekeken naar de voetbal wedstrijd Spanje – Nederland. De verdediging heeft het zeer goed gedaan in de eerste helft. Net voor rust een prachtig doelpunt. Na rust een wervelend Nederland die de huidige wereldkampioenen van het veld veegden. Het werd 5 – 1 voor ons en het had nog meer kunnen zijn. De Spanjaarden dropen met de staart tussen de benen naar de kleedkamer. Als je voor Holland ben prachtig om te zien zo’n wedstrijd. Ook is er het WK hocky in Den Haag. Ons dames elftal speelde geweldig goed en waren de grote favoriet in de finale. Dit maakten ze ook waar , ze versloegen Australië met 2 – 0. Zondag staat het hocky heren team ook in de finale. Als de voetbal jongens zo blijven spelen kunnen ze ook ver komen.
Veel duivenmelkers hadden dit weekend duiven mee op de grote klassieker st Vincent. Het is door de noorden wind een harde kluif geworden voor veel duiven. Er mochten geen jaarlingen mee en wat bleek er zijn er wel enkele in gemand. In sector 3 hadden er 3 bij de eerste 10 gestaan en dat van de weinige jaarlingen die mee waren. Dus het is onzin dat jaarlingen dit niet kunnen. Gewoon de liefhebbers zelf laten beslissen waar men de eigen duiven aan mee geeft. Dus wat mij betreft volgend jaar met de jongen ook weer de 3 mooie vluchten Orleans , Chateauroux en Bourges op het programma. Maar dit zal wel een droom blijven van veel liefhebbers , helaas.

Op eigen hok

De jongen zijn 2x weg gebracht , de eerste keer net achter de A 15 ongeveer 2,5 km. Ik was al even thuis voordat ze er waren maar dat is altijd wel de eerste keren. Vorige week donderdag zijn ze naar Almkerk / Nieuwendijk gebracht ongeveer 12,5 km. Hier vandaan deden ze er ook langer over dan de baas met de auto. Als ik goed heb geteld mis ik er nog twee. Laten we hopen dat ze nog terug komen. Met goed weer proberen om ze nog enkele keren weg te brengen. Helaas mogen we op dinsdag de duiven niet meer mee geven voor een africhting in Brabant. Zaterdag in Oosterhout meegeven met een africhting mag wel. Waarom op de ene africhting niet en de andere wel , is met twee maten meten , toch. Had ze net als meer liefhebbers ze daar mee willen geven om te oefenen. Dus dan ze zelf maar enkele keren weg brengen de komende tijd.
Er zijn 3 doffers mee gegaan naar st Vincent 1028 km , deze zijn vrijdagmiddag om 13 uur gelost. Het eerste stuk was er een westen windje en vanaf Bordeaux blies die uit het noorden. Hier is het zaterdagavond niet afgelopen en was het doorklokken. Zelf had ik er helaas geen thuis.
Vrijdagavond zijn naar Morlincourt 292 km 7 doffers en 10 duivinnen gegaan. De 7 dagfond duivinnen zijn deze keer ook mee om ze in het ritme te houden. Ze zagen er prima uit en dan is het zonde om ze thuis te houden. Deze zijn om 9.45 uur los gelaten. Ze hadden tot dat ze op de klep landen te maken met een voornamelijk matige noorden wind dus een pittig midfond vluchtje. Als eerste arriveerde een duivin om 14.03 , direct gevolg om 14.04 door weer een duivin. Derde was de 126 die vorige week suf van de dorst op de klep viel en bij de vijver wilde gaan drinken en daardoor veel tijd verspeelde. Nu gelijk op de klep en naar binnen. Van de 17 die mee waren staan er in club , Totaal B en Afdeling 12 in de uitslag. (kijk bij Prestaties op de site).
Deze week hooibouw met in manden dinsdag Periqueux , donderdag Bourges en vrijdag Maxence. Ja , u leest het goed vrijdag Maxence 333km.  Nanteuil  9 kilometer verder kan men niet halen om op vrijdag in te manden en Maxence wel , te belachelijk voor woorden. Veel liefhebbers hebben liever één nacht mand  , ook de overnacht liefhebbers. Deze laatste gaan dan op vrijdagmiddag naar Hank om daar in te manden. Vanwege de nest standen heeft men liever één nacht mand.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten