Translate,Home

zondag 8 maart 2015

weekbabbel 8 - 15 maart 2015

            Ad de JONG  -  HEUKELUM

                   
                       Moniek op de Voorjaarsbeurs

                                    
                       Leerdammers in beeld                  
Beurs

Hoorde dat het zaterdag onvoorstelbaar druk is geweest op de beurs. Zaterdag is het meestal veel drukker dan zondag daarom ga ik meestal de tweede dag. Deze keer mocht m’n schoonzoon met me mee of zou het anders om zijn geweest. We zijn in ieder geval op pad gegaan , ook kleindochter Moniek is mee geweest. Er was weer heel wat te zien. Bij verschillende stands een praatje gemaakt. We kwamen eerst langs Jaap Koehoorn en daar oa de Recovery Superior en de gele druppels mee genomen. Verder langs geweest bij Traviko Duivendokter Ko en bij Gerard Schalkwijk gezegd hoe het ging met de duif die ik vorige zomer van hem had gewonnen. Ook bij onder andere Schroeder , Naturel en nog veel meer stands gekeken. Natuurlijk ook een praatje gemaakt met onze duivengoeroe Gert Jan Beute , altijd leuk om even met hem te spreken. Vele keren werd er rond geroepen dat er zakkenrollers aanwezig waren. Een duivenmelker heeft vaak de knip in de kontzak zitten en je bent zo benadeeld door die lui. Het moet je maar gebeuren , je schrik je toch rot. Rond de middag hebben we wat gegeten in het restaurant en gelijk een poosje uit gerust. Na deze inwendige versterking eerst langs de stands met kleine vogeltjes en wat zaten er mooie beestjes bij. Ook een prachtige hobby om deze te kweken. Toen weer naar het duiven gebeuren. Voor we naar huis gingen een patatje wat er best in ging. Na een goede terug reis eerst een bakkie koffie gedronken voordat we de duiven zijn gaan voeren. Vanwege deze reisdag is de weekbabbel wat later dan anders. Nu vanavond weer lekker naar Boer zoekt vrouw kijken. Altijd weer leuk om te zien net als de The Voice Kids , fijne avond.

Duiven ophalen

Nadat ze zaterdag naar de beurs waren geweest kwam Comb van Veggel hun jongen ophalen. Ze hebben naar ik meen mooie jongen uitgezocht. Beide waren zeer tevreden wat ze in de auto mee namen naar Utrecht. Ik hoop dat ze er hard mee zullen vliegen. Je weet nooit of er bruikbare duiven bij zitten voor de toekomst. Ron moest nog naar een feestje dus hadden ze niet te veel tijd. Ja , als duivenmelkers eenmaal aan de praat zijn tel er dan maar een paar uurtjes bij …. haha. Daarom komen beide over enkele weken nog een keer aanwaaien en kunnen we weer een poosje melken. Ron en Dennis in ieder geval veel succes met de jongen. Met die van je zelf erbij hebben jullie weer een mooi koppeltje. We houden het van de zomer in de gaten.

Op eigen hok

Dinsdag zijn de oude duiven door duivendokter Ko Schoenmakers geënt tegen paramixo. Had ze alle opgesloten in hun bakken , dus was het enten snel gebeurd. Piet v Vliet was met zijn duiven hier naar toe gekomen , zo kregen zijn duiven ook een prikje en hoefde Piet niet ver te gaan. De toekomstige weduwnaars zijn zo aan het drijven dat ze van gekkigheid in een verkeerde bak vlogen en enkele jongen goed beschadigden op hun rug. Dit komt wel weer goed , toch maar geen risico meer lopen. Daarom woensdag gelijk de duivinnen met de jongen in het fondhokje gedaan dat leeg staat. Een stel broedschalen op de grond gezet waar de jongen in liggen. Alle duivinnen gaan ze wel voeren. De doffers zitten nu gelijk op weduwschap , ze worden niet meer gekoppeld. Ze gaan nu los , zeker nu het ineens lente is geworden. Wel heerlijk weer temperaturen van rond of boven de 15 graden. Laten we hopen dat dit goede weer doorzet en we een prachtig voorjaar en zomer krijgen. We zijn er wel aan toe na een lange koude periode. Met de jongen gaat het prima , de veertjes vliegen in het rond. Zat gisteren even in het hok en natuurlijk Freule gelijk op me zitten en even later jongen op hoofd , schouder en knie. Er waren er meer die dit wilden. Freule geeft dus het goede voorbeeld wat ik had gehoopt en dan is het mooi dat dit ook gebeurd. Bij Freule gaat de chip eraf , ze gaat zeker niet met de vluchten mee , zo kan ze van veel meer waarde zijn dan een paar prijsjes vliegen op de vlucht. Het is ook plezierig als je in het hok komt en de duiven niet bang zijn.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten