Translate,Home

zondag 8 november 2015

weekbabbel 8 - 15 november 2015

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                       Zomer jongen van 2015.
 Bonnen

Nee , gelukkig geen bekeuringen in de bus gekregen. De auto van mij komt soms wel een week niet uit de garage. En dan is het meestal maar een klein ritje in de buurt. Over bonnen gesproken , er wordt nogal eens gevraagd naar een bonnetje omdat de club zoveel jaar bestaat of noem maar op. Ik kan wel zeggen dat er dit jaar weinig bonnen worden gegeven. De laatste gegeven bon staat nu te koop op de site www.bonnenverkoop.nl  Het is een bon die is gegeven aan Duivenvlucht. De site van Harco Poelman waar mijn weekbabbel iedere week is te lezen. Door deze bonnen kan de site gratis blijven. De bon van mij staat daar dus bij Duivenvlucht , het is bon 42 , u kan bieden tot 14 november 22.00 uur. Kijk even bij deze verkoop er staan veel bonnen op. Koopt u mijn bon dan zal ik u zeker proberen te helpen.

Topwings

In het oktober nummer dat 5 november in de bus lag staat dat het blad dit jaar af wil maken en er mee stopt. Ik vind het jammer dat Tonny Berlijn er mee stopt. Het was een prachtig blad waar ik iedere keer naar uitkeek. Soms kwam het enkele dagen later dan de bedoeling was maar dat gebeurde hier ook vaak met het Spoor en het NPO blad. Topwings is het mooiste blad dat ik heb en makkelijk te lezen. Er komen steeds minder duivenmelkers en het duiven houden wordt steeds duurder. En dan gaat men op verschillende manieren bezuinigen. Dit kan door minder duiven te houden of een duivenkrant af te stoten. Een eurotje kan je immers maar één keer uitgeven.

Op eigen hok

De voorbije week hoge temperaturen met veel bewolking. Zelfs zijn er weer hoogte records gebroken voor dag en nacht. De duivinnen en zomerjongen zijn alleen een donderdag niet los geweest. Moest weer longtesten doen en daarna naar de longarts voor de uitslag. Toen we terug kwamen was het over vieren. We zijn de duiven maar gaan voeren zodat we vroeg klaar waren. De komende week is er naar verwachting meer wind. Ook zou de komende dagen de temperatuur iedere dag 1 graad omlaag gaan maar gelukkig wel meest droog. Zo zouden we door de temperatuurdaling de tweede helft van deze maand onder de 10 graden komen … brr. Nou is dit gelukkig nog maar een verwachting , we zullen het zien.
Veel melkers zeker in België zullen eind november hun duiven weer koppelen voor een vroege ronde. Het lijkt of de vluchten pas voorbij zijn en de kweek gaat weer beginnen. De meeste kwekers (vermeerderaars) zitten hier al lange tijd van elkaar. Deze worden volgens het  plan dat gemaakt is met Ron en Dennis 7 december gekoppeld. Hopelijk is het dan niet te koud zodat ze goed op eieren komen. De kwekers (vermeerderaars) hier komen allemaal in boxen dus dat is makkelijk. Toch heb je wel eens een koppel die elkaar niet zien zitten. Had dit vorig jaar ook bij 2 koppels. Heb de doffers toen een andere duivin gegeven en gelijk ok. Maar weer afwachten hoe het dit kweekseizoen weer gaat.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten