Translate,Home

zondag 31 januari 2016

weekbabbel 31 januari - 7 februari 2016

             Ad de JONG  -  HEUKELUM

 
                                Gekleurd papier op de bakken
 Feestje

De feestmiddag/avond van Afdeling 7 is weer achter de rug. Even na 14.00 uur is er begonnen en werden de kampioenen op het podium gehaald. Het is te veel om alle kampioenen te vermelden. Toch wil ik de Keizer kampioenen vermelden. Keizer Totaal en Keizer Snelheid is J de Hartog & zn uit Culemborg geworden. Bij de jeugd behaalde Kristel & Thomas de Jong uit Leerdam de eerste plaats. Alle kampioenen van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Als je op wat voor onderdeel dan ook bij de eerste tien staat is dat een top prestatie van duif en liefhebber. Nu we voor het seizoen 2016 staan beginnen we allemaal weer op nul. Vele kampioenen van nu zullen er volgend jaar weer bij staan wat voor systeem men ook telt. Het gaat om wat ik al meer schreef om een goed hok , goede duiven en een goed verzorging. Dat is bij de kampioenen van vandaag zo en dat zal komend jaar bij hen ook wel zo zijn. Mits de omstandigheden het zelfde blijven met mens en dier. Wij gingen om 16 uur naar het feest omdat ik eerst de ouden nog een keer wilde voeren die op jongen zaten. Het is toch een hele zit van zo’n 6 uur. Er was ook dit jaar weer een goed verzorgd warm en koud buffet. Dit viel goed in de smaak. Later mocht men ijs nuttigen waarbij de vingers werden afgelikt. Al met al weer een geslaagd feestje. Alle bestuurders en werkers namens alle leden hartelijk dank voor de organisatie hiervan.

Op eigen hok

Van de kwekers zitten de meeste jongen bij de Veggeltjes in het hok. Later komen de jongen van de toekomstige weduwnaars er nog bij en dan zal het wel volle bak zijn. Ook zal ik er nog twee kweken voor de Golden ringen race van Regio 4 Afdeling 7. Hoop weer een paar mooie jongen te kweken maar het blijft natuurlijk afwachten. Willem van Maren gaf me de gouden ringen tijdens het feestje van de Afdeling. 
Bij de weduwnaars heb ik zoals ik eerder schreef papier op de bak gedaan om te kijken of ze beter naar hun eigen bak gaan. Andere jaren werden er nogal wat eieren kapot getrapt en tot nu toe , even af kloppen , is dat nog niet gebeurd. Hopelijk blijft dat zo. De eerste jongen zijn vandaag uit het ei  gekropen. In een dag of vijf zullen bij er bij alle koppels jongen liggen. Dus over goed drie weken kan het hele spul naar het jonge duiven gedeelte. Ze krijgen er dit jaar ook het nonnen hokje bij omdat er alleen met de doffers wordt gevlogen. De duivinnen gaan dit jaar op nest met de natour mee dit is althans de bedoeling. We zullen wel zien hoe het in de toekomst verloopt. Plannen kunnen er altijd gemaakt worden. Soms ben je genoodzaakt om plannen bij te schaven en dat geeft natuurlijk niet als het maar ten goede van onze mooie duivensport is.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten