Translate,Home

zondag 28 februari 2016

weekbabbel 28 februari - 6 maart 2016

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                      Moniek (links) en Mirjam met jongen.
 Natuurproducten

Tegenwoordig komen er steeds meer producten op de markt met als basis “ de natuur “. Heeft heel vroeger een kruidenmix gebruikt het heette Shock of iets dergelijks. Zoals u wel eens heeft kunnen lezen maakte ik jaren geleden zelf thee met planten uit de omgeving. Dus toen ook al de natuur op het hok. Het liefst geen medicijnen. Ik heb graag gezonde boeren duiven … haha. Daar mijn weekbabbel ook op Duivenvlucht staat heb ik contact gehad met Harco Poelman. Hij gebruikt al 2,5 jaar naar volle tevredenheid natuurproducten. Hij vroeg of dit ook wat voor mijn duiven zou kunnen zijn. Zoals u inmiddels wel weet heb ik 2 hokjes van 16 broedbakken en nu wil ik in 1 hokje de natuurproducten van Harco gaan gebruiken. Kijk maar eens op www.duivenshop.nl waar u informatie vindt over deze en veel andere producten. Deze site is zeker de moeite waard. Doe er mogelijk uw voordeel mee om uw duiven op een natuurlijke manier gezond te houden. Mankeert er wat aan baas en/of duiven dan is de cirkel niet rond en u wil toch plezier in uw duiven hebben. Dus één tip zorg in ieder geval dat uw duiven gezond zijn. Op wat voor manier u uw duiven begeleidt , in ieder geval veel succes in 2016.
Komend weekend in Houten de voorjaarsbeurs. Zoals gewoonlijk zal het wel weer druk zijn. Hopelijk is er een plaatsje voor de auto wat daar op deze beurs vaak een probleem is. Ik ga is de bedoeling op zondag. Mirjam en Moniek zullen wel mee gaan. Moniek houd binnen kort op school een spreekbeurt over …. duiven. Dus zal ze graag folders mee naar huis willen nemen om aan de klas te laten zien.  

Op eigen hok

Heb al heel wat eieren geraapt voorbije week het werd dus hoogtijd dat de doffers eraf gingen. Donderdag zijn ze naar het weduwduivinnen hokje gegaan. Alle duivinnen kunnen nu de jongen nog wat voeren. Ze kunnen op het voorste plankje van de broedbak zitten. De jongen zijn op de grond gezet en kunnen daar in enkele broedschalen gaan liggen die daar nu staan. Zo op de grond zien ze de oude eten en drinken zo weten ze waar ze het kunnen vinden. Deze week gaan ze eraf en gaan de duivinnen naar hun hok en komen de doffers weer in hun broedbak. Als het hok leeg is eerst onder de lopende band schoon maken en dan gelijk wat bosjes lavendel in het hok hangen / liggen. We hebben vorig jaar de lavendel geknipt en in een voerzak gedaan. Dus nu klaar voor gebruik. Ook mogen de doffers dan met goed weer even naar buiten. Heb bij de doffers nu van kruitvat een bruistablet met calcium / magnesium in het water gedaan , één tablet op één liter water. Had nog nooit last gehad van scheefvliegers maar vorig jaar de 283 ( 4e teletekst ) wel. Hij heeft een heel jaar rust gehad en zit nu voor de kweek. Misschien blijkt dit later een geluk bij een ongeluk. Zo’n tablet zou helpen en ik wil daarom de doffers een dag of vijf zo’n bruistablet geven. Daarna in begin vliegseizoen één keer per week. Kijken of het helpt. Baat het niet schaadt het niet. Zitten de duiven weer op rust dan nog een afspraak maken bij de dierenarts om ze tegen paramixo te laten enten. Het is dinsdag al weer maart en we mogen 2 april meedoen met de eerste africhting. Een week later klinkt het startschot voor seizoen 2016. Het is nu nog een beetje winter maar het is zo veranderd en is het mooi lente weer.
Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  addejongheukelum@hotmail.com
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten