Translate,Home

zondag 17 maart 2019

weekbabbel 17 - 24 maart 2019

             Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         Uitreiking WHZB / TBOTB
Uitreiking

Zaterdag was de uitreiking van de competitie WHZB / TBOTB in Vianen. Wat ik begreep  was het voor prijswinnaars en genodigden. Supporters die dit mee wilden maken waren € 75,00 entree kwijt. Denk wel dat het inclusief buffet en drinken is. Alle kampioenen werden gehuldigd , het meest tot de verbeelding is ”  beste liefhebber ”. De jeugdige Christian van de Wetering uit Wijk en Aalburg was de beste van Nederland. Tweede was Comb. van t ‘Oever – van de Laan uit Lisse op de derde plaats staat Jan Eskes uit Streefkerk. Op de vierde plaats satelliet hok Ron en Dennis van Veggel uit Utrecht en op vijf H en E J Eijerkamp uit  Brummen. Een prachtige prestatie om bij de beste liefhebbers van Nederland te staan. In het Spoor nummer 9 staat een mooi verslag van winnaar Christian en ook van de andere top 10 plaatsen. Alle winnaars in deze competitie gefeliciteerd.
Site

Zat deze week eens te kijken op de computer naar de nieuwe site van Friesland. Wat een prachtige site hebben die mannen er van gemaakt. Vorig jaar keek ik ook geregeld. Iedere week werden de eerste 10 duiven van de vlucht gemeld. Nu we geen teletekst meer hebben is het toch prachtig dat je als liefhebber als je een keer een vroege heb er op staat. Van alle vluchten komen de eerste 10 er op , klasse. Als u op de site snuffelt ziet u ook filmpjes staan , altijd leuk om te bekijken. Ook kan men in het vliegseizoen een lossing live mee maken. Friesland is een voorbeeld voor veel andere afdelingen. Wil u het van Friesland volgen , klik op de volgende link met de rechtermuis knop en dan hyperlink openen  http://friesland96.nl  Van de vluchten melden bijna alle Friezen hun eerste duiven  , dit kan u bekijken bij  www.duifmelden.nl/  Ook kan u natuurlijk bij de andere afdelingen op hun site kijken.
Op eigen hok

Voorbije maandag zijn de vliegdoffers van de jongen gegaan.  Dinsdagmorgen werden ze om 8.30 uur los gelaten en gingen de duivinnen naar het gedeelte waar de doffers overnachten. Nu trainden de doffers nog niet zo lang en dat hoef met dit koude weer ook niet. Na een klein half uurtje mochten ze naar binnen en gingen ze de jongen voeren. Om een uur of vier gingen de duivinnen los en ze mochten na wat te hebben gevlogen naar hun jongen om ze te voeren. Dit is ook woensdag zo gegaan en het gaat eigenlijk best goed. Vanwege de regen zijn ze donderdag binnen gebleven en moesten de duivinnen heel de dag de jongen voeren wat ook goed is gegaan. Op dit moment zondagmorgen 9.00 uur vliegen de doffers hun rondjes nadat er net een buitje is geweest. Aan het eind van de middag de duivinnen even los ook dan weer tussen een buitje door. Nu we deze week beter weer schijnen te krijgen kan het alleen maar beter gaan. Ze zullen met mooi weer wel wat langer trainen. Denk dat eind van deze week de jongen eraf gaan en zo zitten ze gelijk op totaal weduwschap. Heb dat jaren geleden ook eens gespeeld en in 2019 maar eens kijken hoe dat gaat. We wachten het af.  Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                           http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten