Translate,Home

zaterdag 22 juni 2019

weekbabbel 23 - 30 juni 2019

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                     Jongen na vlucht Wolvertem 22 juni 2019
Verliezen

Wat is er aan de hand met de atmosfeer. Zit er wat in de lucht of zijn er atmosferische storingen , zon uitbarstingen of wat dan ook. Het is niet normaal dat er zoveel jongen met zelf weg brengen of met de vluchten weg blijven. Men zeg weleens iedereen komt aan de beurt. Dat kan ook zo nog weleens zijn. Vanwege de verliezen van de laatste jaren bij veel liefhebbers heb ik de latere jongen niet mee met de vluchten. Dit om niet op één paard  (duif) te wedden. Deze latere gaan is de bedoeling mee op de natour die begint op 3 augustus. Hopelijk kan ik deze nog behoorlijk africhten met fatsoenlijk weer.
Op eigen hok

De 9 jaarlingen zijn mee gegaan naar Perigieux. Vrijdagmiddag zouden ze gelost worden maar vanwege regen in midden Frankrijk is het een dag uitgesteld , prima besluit. Na één daguitstel zijn ze zaterdag om 13.00 uur in vrijheid gesteld. Op 5.29 uur klokte H Koopman uit Almerer een jaarling en was de eerste melding in sector 3. In sector 4 een super duif van B de Vries uit Bolsward die de 944 km al om 6.33 uur wist af te leggen. Sector 1 en 2 zijn gelost in Bordeaux in sector 1 is de vroegste melding bij Th de Jong Noordhoek op 840 km en in sector 2 Fam v d Berg Ridderkerk op 7.39 uur op 863 km. Zo u ziet zijn er altijd weer vroege duiven ook als men het niet verwacht. Alle deelnemers veel succes vandaag. Zelf vandaag ook kijken of mijn jaarlingen  thuis komen later een update van deze vlucht.

Update Perigieux.  Om even voor 10.00 uur kwam er een duif aan van deze vlucht. Hok was nog dicht en toen ik het open deed ging hij weer naar het dak. Wel enkele minuten verspeeld , is niet zo erg hij was in ieder geval thuis. Na de melding bleek het de eerste duif te zijn in de club en dat bleef ook zo. Dus hij had een extra pinda verdiend. In de middag kwam zijn nestgenoot en om 20.20 uur kwam er nog een duivin aan stormen of ze de eerste nationaal vloog. Dat was het voor die dag. Maandagmorgen om 7.30 was er weer een duivin. Deze en die van gisterenavond zagen er prima uit. Zij hebben onderweg rust genomen en hebben zich niet uit de naad gevlogen met dit warme weer. Hopelijk komen er nog meer naar Heukelum. Als alles mee zit mogen ze over 6 weken mee naar Bergerac.

Donderdagavond zijn er 3 doffers en 5 duivinnen naar Issoudun gegaan , dit is een dagfond vlucht van 588 km. De vorige dagfond vluchten kwamen ze nog aardig maar deze keer begonnen ze veel te laat. De eerste was er om 16.51 en dan 4 in een kwartier. In de club stonden er nog 5 in de uitslag maar als je in de hogere spel verbanden kijk is het gewoon pet. Mochten ze over 14 dagen goed zijn dan mogen ze het nog een keer proberen. Had er zaterdag 6 terug , de twee bovenste van de lijst (jaarlingen) zijn nog onderweg.     
Om de week vol te maken mochten vrijdagavond 7 oude mee naar Wolvertem waar ook de 44 jongen naar toe mochten. Ze werden gezamenlijk gelost en er was een aparte uitslag. Als eerste kwam er een jaarling doffer op de voet gevolgd door een jong. Deze laatste bleef maar vliegen toen er meer oude arriveerden gingen ze uit eindelijk naar binnen. De eerste oude liep om 10.32 over de antenne het jong pas om 10.38. het leek goed weer toch kwamen bij alle liefhebbers in de club de jongen zeer traag. Om 12.00 uur was het in KNMI weerstation in Herwijnen 18 graden met een ONO wind kracht 3. Net als hier klaagden de liefhebbers dat de jongen versuft op het dak zaten te kijken en naar binnen gaan was er niet bij. Op 11.36 waren er 30 binnen en was de 1,5 liter drinkbak bijna leeg. Net voor half één twee achter elkaar en toen weer wachten tot 14.06 uur. Om 17.53 waren er 36 van de 44. Nu zondagmorgen om 6.30 uur zat er al één op de baas te wachten , hopelijk komen er nog snel bij.  
De vooruitzichten bij buienradar zijn heet , heet en heet, Mocht het zo blijven dan gaan er in week 26 geen duiven van mij de mand in. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten