Translate,Home

zondag 5 april 2020

weekbabbel 5 - 12 april 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                  Alleen rondjes maken rond het hok
Geen begin vluchten

Gisteren zaterdag 4 april zouden we een africhting van de kring hebben. Maar dit jaar nog even niet door de corona-virus of covid-19 zoals men het nu noemt. De maatregelen zijn verlengd zoals u weet. We moeten ons natuurlijk aan de regels houden. Al valt binnen blijven met het prachtige voorjaarsweer niet mee zeker als je op een flatje zit. Toch moeten we ons er aan houden en het gaat aardig goed wat ik begrijp. U mag wel in uw omgeving een eindje gaan wandelen als u maar op 1,5 meter afstand van een ander blijft. Gelukkig hadden wij zoals meestal wel het geval is een voorraadje voedsel in huis. Dat was in de polder ook zo en dat heb ik nu liever ook. Dat blijkt nu maar weer goed te zijn want we zijn al enkele weken niet de deur uit geweest om boodschappen te doen. We hebben groenten uit de tuin in de diepvries ook nu erg makkelijk. Uit noodzaak oa geen brood meer is de vrouw zaterdag toch wat boodschappen gaan doen op een rustig uurtje. Ze zei men kon netjes om beurten de winkel in met een schoon gemaakt winkelkarretje en in de winkel hield ook iedereen zich aan de nodige afstand. Zelf blijf ik nu liever thuis. Laten we hopen dat het snel voorbij is en we onze gewone ritme weer op kunnen pakken. Houd nog even vol des te eerder is het hopelijk voorbij.
Op eigen hok

De voorbije week best koud geweest met flinke vorst. Bijna iedere morgen was het gazon wit. Veel fruitbomen hebben mogelijk schade , zeker als men de bomen niet kon besproeien. Nu is het maar weer afwachten voor de fruittelers. Met de zomertijd heb ik de korte vlucht duiven bij elkaar gelaten. Nu makkelijker met loslaten nu ze half bak bij elkaar zijn. Ze gaan tussen 9.30 – 10.00 uur voor een uurtje los. Om 12.30 uur gaan de jongen los en daarna ga ik eten. Daarna kijk ik naar het journaal met aansluitend het weer op de Belg. Na het weer naar buiten om de jongen naar binnen te halen. Tussen 16.00 – 16.30 gaan de overnachters los. Deze haal ik om ongeveer 17.30 weer naar binnen. Deze zijn nog steeds bij elkaar en bij 3 koppels heb ik nu een ei gehad en weg gehaald. Nu het deze week 20 graden gaat worden zullen er wel meer leggen. Of ze bij elkaar blijven daar zal ik nog eens een nachtje over slapen. Tussen het loslaten door in de tuin wat aan het rommelen geweest of op de bank gelegen Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten