Translate,Home

zaterdag 2 mei 2020

weekbabbel 3 - 10 mei 2020

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                         Nieuw half gelaatsmasker
Masker

Had eerder al geprobeerd om een nieuw masker te kopen maar de filters waren niet meer op voorraad. Deze week waren ze er weer en heb ik ze kunnen bestellen. Heb zo’n masker al vanaf november 2017. Eerder heb ik wel andere gehad , deze bevalt prima. Dus nu weer besteld bij www.astbestshop.nl  Ik heb masker BLS 4000R (M/L) en filter BLS 202 P3. Heb gelijk 2 sets filters genomen zo kan ik weer vooruit. Ik raad iedere liefhebber aan om zoiets te dragen. Heb zelf last van de longen ( zg boerenlong ). Duivenstof is natuurlijk ook niet best voor je longen. Als je het masker de eerste keren opzet kijken de oude duiven even van wat heeft die nou weer , maar ze zijn het zo gewend. De jongen weten niet beter en zitten eraan te pikken als ze op m’n schouder zitten. Hou uw gezondheid in de gaten en koop zo’n ding in uw eigen belang.
Vliegen

Veel landen om ons heen gaan met de duiven van start. Eerst africhtingen en daarna met de vluchten. Wanneer Nederland zou kunnen beginnen met africhten is nog niet bekend. Ik denk dat dit best nog wel eens snel kan komen. Ook al weet je nog niet of je België in mag. Zo niet dan maar richting Maastricht of Duitsland in (oostenlijn).. Als men met het inkorven 1,5 meter of meer van elkaar blijf kan het volgens mij prima met maar enkele mensen in het gebouw. Ik had van vorig jaar nog enkele inkorfstaten liggen en ik had gemiddeld 7 minuten nodig voor 35 duiven , dus 5 duiven per minuut. Heeft men veel duiven dan mag men volgens het protocol met 3 man in een driehoek duiven in manden. Ik denk dat je dan ook wel met 2 tafels in kan korven als er voldoende ruimte is. Allemaal met mondkapje of masker op. Zeker met een schema van wie op een bepaalde tijd zijn duiven aanbied. In de winkels lukt het toch ook. Dus verenigingen ga snel aan de slag om alles voor elkaar te krijgen als men het nog niet klaar heeft. Liever te vroeg dan alles nog moeten doen op het laatste moment. Las zaterdagavond dat Frankrijk maandag beslist om de noodtoestand tot 24 juli te verlengen. Dan zullen er denk ik geen vluchten uit Frankrijk mogen tot die tijd.
Op eigen hok

Deze keer wat over de leeftijd  van de 15 koppels korte vlucht duiven. De doffers zijn van 2018 – 3 en van 2019 – 12. De duivinnen zijn van 2016 – 1 , 2017 – 1 , 2018 – 3 en 2019 – 10. Zoals U kan zien dus een heel jonge groep. Van die van 2019 is de helft alleen met de navluchten mee geweest. De jaarlingen kunnen het spelletje weduwschap nog niet. Mochten we gaan vliegen dan hoop ik dat ze het na enkele weken door hebben. Ze zullen zich wel dit jaar moeten laten zien want de selectie zal deze herfst hard zijn dit ook omdat er nogal wat jongen zijn. Vanwege af en toe wat regen of buitjes zijn ze de voorbije week niet iedere dag los geweest. Even een dip in het weer , we zijn van dat mooie weer gewend de laatste 6 weken. Komende week wordt het gelukkig wat beter en kunnen ze er mogelijk iedere dag uit. Hou u aan de regels zoals blijf op 1,5 meter afstand , was vaak uw handen , blijf gezond en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten