Translate,Home

zondag 18 november 2012

weekbabbel 18 - 25 november

Koud , nevelig en toch strak

 
Weduwnaars kort 8 nov in hok.
 
Nu niet echt lekker in het hok met dit nevelige koude weer en dan ook nog bijna geen zon. Het is dus eigenlijk niet goed in het hok , koud , kil , klam en toch zitten ze er best strak bij. Niet echt om in vorm te komen maar dat hoef nu ook niet. Als de zon even komt zien de duiven er gelijk anders uit. Ondanks dit mindere weer staan de schuiven altijd voor de helft open. Het zijn immers geen kasplantjes ze moeten er maar tegen kunnen. Hier worden ze hard van zullen we maar denken. Heb al vaak gedacht aan vloerverwarming of aan warmte platen die tegenwoordig in zijn. Niet direct voor de duiven maar meer voor mezelf , met het ouder worden ben ik nu een echte koukleum. Had vorig jaar op de beurs gevraagd om 1 plaat in de tussen wand te plaatsen bij de weduwnaars maar dit zou niet genoeg zijn. Aan beide kanten moest er ook nog een plaat komen en dit dan op een gedeelte van 4,20 meter. Dan wordt alleen de aanschaf al een dure aangelegenheid. Dan wacht ik maar op de zon , is heel wat goedkoper , je blijft immers een Hollander en die zijn zuunig.   
 
Op eigen hok
 
Na de parathyfus kuur nog enkele dagen vitamine gegeven. De mest is goed met dons er op dus dat ziet er goed uit. Ze zijn voorbije week op woensdag in bad geweest , dit was de enige dag dat de zon geregeld scheen , het was wel een beetje koud toch doken ze er direct in. Een goed teken , een duif die gezond is gaat graag in bad wordt altijd gezegd. Dus dan zal het wel goed zijn.
Verder is er nu niet veel over de duiven te vertellen. Wel dat er onder de ren waar in de zomer de weduwduivinnen kort zitten grote gaten in de grond zijn en er grond/zand hopen liggen. Ik denk zelf aan ratten daarom staat er voeder voor ze klaar maar hier hebben ze geen trek in. Ook voor één gat een klem gezet maar ook hiermee nog geen resultaat gehad. Hoop wel dat het gauw is opgelost , heb vroeger vaker last gehad van ratten , deze gingen wel van het voeder eten en nu na één week nog niet. Of het zou nog een ander dier kunnen zijn , hopelijk is het voor mij snel opgelost.
 
Er is een bonnenverkoop geweest op het Praathuis , dit is een forum site die beheerd wordt door Wim Brom. Op deze verkoop wist ik een zomerjong 2012  te bemachtigen van Henri Diks. Het is een jong uit “ de Witkop ” 05-552 waar oa een 1e NPO Salbris uit is gekomen , het is een zoon van Philips nu Eyerkamp & zn. De moeder 11-868 komt van Comb. P Visser & zn en is kleindochter van stamduif Sabine en dochter Lady Angel oa 4e NPO Vierzon tegen 4557 duiven.
Dit zomerjong kan nog een poosje uitgroeien voor deze op de kweek gaat.
 
Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan de weekbabbel en andere zaken bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten