Translate,Home

zaterdag 17 mei 2014

weekbabbel 18 - 25 mei 2014


               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                          2013-1237223  1e  club  Nanteuil
 Duivendokter

Voorbije week weer bij Ko de duivendokter geweest om de duiven te laten controleren. Het was druk , dit had misschien ook wel te maken vanwege de water vlucht van zondag. Had enkele doffers en enkele duivinnen meegenomen voor een keelstrijkje. Ook van ieder hok van enkele dagen wat mest verzameld. Alles zag er goed uit dus hoefde er geen maatregelen te worden genomen. Gelijk een afspraak gemaakt om de jongen te laten enten tegen paramixo. Dit is vrijdagmiddag gebeurd dus daar zijn we ook weer voor een jaartje vanaf. Heb ze s’morgens in de mand gezet waar ze nog nooit in hadden gezeten en dat kon je zien toen ze er pas in zaten. Sommigen probeerden door de spijltje uit de mand te komen maar dat kregen ze niet voor elkaar. Al snel werden deze ook rustig. Toen ze geënt waren heb ik ze in verzendmanden gezet. Hier in gevoerd en er water aan gehangen. Zaterdag later op de dag zijn ze voor het hok losgelaten. Van de vroege jongen zijn er die nog geen pen hebben gegooid. Zag er één die er al zeven kwijt was en toch zijn ze vanaf 1 april verduisterd. De jongen waren super zacht , hierdoor hebben ze misschien minder weerstand met vliegen en klieven ze door de lucht om snel thuis te zijn.

In het Spoor kunt u regelmatig een stukje lezen van H. Stephanus over het weg blijven van de jongen. Hij heeft een SBN poeder ontwikkeld en is nu een proef aan het doen of er een verschil is per hok. Ben heel benieuwd hoe het op de verschillende hokken verloopt. Hij houdt ons op de hoogte , vind het een mooi project. Kweken om weg te blijven doen we liever niet. We raken er al te veel kwijt aan een plaag dat roofvogels heet.

Op eigen hok

Na de watervlucht van zondag zijn ze op dinsdag en woensdag 1x los geweest. De dag na een vlucht laat ik ze nooit los , ook de dag van in manden gaan ze ook niet naar buiten. Vandaar zijn ze 2x los geweest de voorbije week hebben ze lekker uit kunnen rusten.. Donderdagavond gingen 15 doffers en 10 duivinnen naar de eerste midfond vlucht Nanteuil 342 km. Zaterdag prachtig weer met een zwak NO windje. Om 9.00 uur werden ze gelost ik had de duiven rond half twee verwacht maar dat werd wat later. Om 13.45.16 uur liep de eerste een duivin naar binnen. Vader is de 971 Blue Eyerkamp , moeder is 153 dochter Buikschuiver  1e NPO x Donkerbontje Eyerkamp. Als tweede was er de 12-539 zoon 320 Henk Simonsz x zus 4 TT doffers. De derde was een doffer die vorig jaar 4e TT stond , deze komt uit een doffer van vd Kruk – v Tuil , moeder komt uit de 320 Henk Simonsz x 449 Henk Simonsz. In de club werd begonnen met 1-2-3-enz. hier 12 van de 25 in de prijzen. In de uitslag van Rayon B tegen 5767 duiven werd hier begonnen met 34-54-63-enz.  In de Afdeling 7 werd tegen 16.111 duiven begonnen met de 69-114-138-enz. Komend weekend twee vluchten , donderdag in manden voor de eerste dagfond vlucht uit Vierzon 559 km. Vrijdagavond mogen er mee naar st Quentin 256 km. Deze week maar eens bekijken wie waar naar toe mag gaan.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten