Translate,Home

zaterdag 24 mei 2014

weekkbabbel 24 mei - 1 juni 2014

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                         Latere jongen in het rennetje.

Voetbal gekte is begonnen

Je kan de televisie niet aan zetten of er is wel wat over het WK voetbal. Vind het allemaal wel wat overdreven. Veel aanbiedingen in de winkels met oranje petjes , vlaggen of wat al niet meer. Maar ach , de winkeliers proberen er een slaatje uit te slaan en gelijk hebben. Zou het zelf ook doen als in winkelier zou zijn. Zeg zelf , is het niet mooier om het op een groot breedbeeld scherm te zien. Ja , denk het wel maar dat is niet alleen met voetbal. Er is het hele jaar televisie al is er soms met de vele zenders op de kabel helemaal niks wat het bekijken waard is.
Deze week rare vluchten met soms grote gaten tussen de aankomsten. Ook verschillen wat snelheid betreft per vereniging. Met bij veel liefhebbers de mindere duiven voorop. Onze schoonzoon zei dat er deze week een meteorieten regen was , iets wat om de 14 jaar zou zijn.  Zouden de verschillen hier aan te wijten zijn , wie het weet mag het zeggen. 

Op eigen hok

Voorbije week ineens weer zomer en dat merk je gelijk aan de duiven. Als ze een poosje hebben gevlogen vallen sommigen met de bek open op het dak. Even later gaan ze weer de lucht in. Ze gaan nog steeds 1x per dag los en dat bevalt eigenlijk wel goed. Twee keer alles los is een hele belasting. Nu zijn het nog 3 groepen de doffers , duivinnen en de jongen. Daar ik volgend jaar de vliegploeg wat wil verjongen heb ik in het fondhokje jongen gedaan die als het weer is deze wek voor de eerste keer de vrije wereld in mogen gaan. Ze gaan los nadat de 3 groepen zijn los geweest en ze hebben dan heel de avond de tijd om binnen te komen. Ze zitten nu elke dag in het rennetje dat op de klep staat. Nadat de 3 groepen zijn los geweest kunnen ze erin en het blijft open staan. s’Morgens zitten ze al in het rennetje en dan roep ik ze naar binnen voor dat de doffers los gaan. Anders gaan de doffers daar soms lopen klooien en is van trainen geen sprake meer. Ook van de vlucht zouden ze daar kunnen vallen en verspeel je soms veel tijd. Zorg er altijd voor dat als er duiven los zijn er geen duiven in een ren zitten.
Donderdagavond zijn er 20 mee gegaan naar de eerste dagfond vlucht Vierzon 559 km. Aangekomen op de losplaats kon men daar niet lossen en heeft men een andere plek gevonden ongeveer 17 km verder. De 20 die mee waren zijn 12 doffers en 8 duivinnen. Ze zijn om 8.15 uur gelost met zuiden wind hier leek de wind me in de middag meer zuidoost.. Als eerste was er de 13-276 dochter Buikschuiver die nog niet veel had gedaan. De tijd op de klok was 14.12.01 uur. Dit was de vijfde duif in de club , de tweede en de derde waren ook nog geen hoogvliegers. In 43 minuten was de helft terug en daarna ging het traag. Zaterdagavond waren er nog drie onderweg , twee doffers en één duivin.
Vrijdagavond mochten 7 doffers en 4 duivinnen naar st Quentin 256 km. Hier kon men ook al niet lossen en week men uit naar Peronne. Daar werden ze om 11.00 gelost , hiervan was de 3-233 om 13.32.44 uur als eerste in het hok. Hij is een kleinzoon Shakira en moeder 12-476 Nadia komt uit twee duiven van Henk Simonsz. Ik had de beste duiven op deze vlucht gezet en maar 4 in de prijzen dus eigenlijk niet zo best, Maar goed iedere vlucht is weer anders en er is altijd een winnaar. Als tweede vloog de 13-223 haar rondjes en had niet veel zin om naar binnen te gaan gelukkig kwam de 12-539 en deze doffer nam de duivin mee naar beneden. In 20 minuten waren er 10 van de 11 in het hok , 29 minuten later kwam de laatste. Deze week kan men meedoen met Brive en Sezanne. Nog even denken of er enkele meegaan naar de eerste vlucht. Deze zijn deze week niet mee geweest want het is al dinsdag in manden. Voor Sezanne 362 km en donderdag inkorven ook bekijken welke er mee kunnen en welke er een week rust krijgen ,  we zullen nog wel zien.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten