Translate,Home

zondag 6 juli 2014

weekbabbel 6 - 13 juli 2014

               
               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                    Donkere wolken voor de duivensport

Wat een week

Had vorige week al aangegeven komende week durven ze nog niet te lossen met een wolkje aan de lucht. Nog erger , door de NPO is beslist dat alle vluchten voor dit weekend niet door mogen gaan er zou code rood zijn dit weekend. Er is niks veranderlijker dan het weer en men zit er vaak naast met code rood. Had de overnacht dan ook niet in laten korven. Maar ja , dat gaat zo maar niet overnacht is iets heiligs. Vorig jaar ook een overnacht afgelast en deze werd een week later als nog gevlogen. Heb ik met een andere tour nog nooit mee gemaakt. Nu moet ik er bij zeggen dat ze vorig jaar nog niet in de mand zaten. Voor de korte vlucht liefhebbers helaas weer twee vluchten minder.  Bij de afdeling 7 is het nog gekker , zaterdag 5 juli staat op de site een bericht dat Meaux van 29 juni de laatste midfond vlucht was voor dit jaar. Dus 12 juli geen Morlincourt 292 km meer maar wel een africhting vanuit Quivrain 186 km !! mooi voor de overnacht duiven , toch. Op Meaux waren ook dagfond duiven mee zou men vergeten zijn om 21 juni Bourges ook als laatste vlucht te nemen. Maar dit zal wel niet gebeuren. Wil je toch nog een dagfond vlucht mee doen dan kunnen deze toch ook naar Morlincourt , deze vlucht niet door laten gaan is niet erg doordacht. De duiven die later van Meaux thuis zijn gekomen worden toch thuis gehouden en kunnen rusten tot de natour. Laten we hopen dat men nog tot andere gedachten komt al ben ik bang dat dit niet gebeurd. Hier zijn ook nog vier goede duiven onderweg van Meaux maar de anderen staan na een goede verzorging er weer prima op dus zou Morlincourt een mooie midfond vlucht kunnen zijn. Ik zou er zelfs 19 juli nog een midfond vlucht bv Maxence achter aan plakken. Maar dan zit men met het vervoer hoor je dan. Geen probleem de africhting van de jongen verzetten naar zondag of naar dinsdag net als de eerste twee africhtingen. Maar ach , ik ben maar een gewone boerenzoon en zeg gewoon mijn mening en dat mag gelukkig nog in dit land.

Op eigen hok

Had er 7 á 8 klaar gemaakt voor de dagfond vlucht Chateauroux ze zagen er prima uit. Nu dit niet door mag gaan hebben ze een weekje rust en heb ze nu op start staan , licht voer dus. Nu afd.7 de midfond niet meer door laat gaan maar eens bekijken of er dit jaar nog oude duiven mee gaan.
Dinsdag 8 juli is hier de eerste africhting voor de jonge duiven. De verwachting is dat er enkele buien zijn dus teletekst maar goed in de gaten houden of het soms weer code rood is. Of ze meegaan daar zal ik nog eens goed over nadenken.
Kreeg vragen over de vlucht Meaux. Enkele jaren geleden toen we uit Duitsland moesten gaan vliegen werd de eerste Offenburg een prima vlucht. De tweede Offenburg werd een drama. Op de buienradar regen regen en toch gelost. Veel liefhebbers zeiden zie je wel je moet niet uit Duitsland gaan vliegen. Ik zei als je vandaag met zulk weer uit Frankrijk had gevlogen dan was het precies het zelfde gegaan. Nu met Meaux kon ieder kind zien dat er weer storingen met regen waren. En dan toch los onbegrijpelijk. En dan zeggen dat er niet onverantwoord is gelost en het eigen straatje schoon praten en niet durven zeggen sorry jongens we hebben het niet goed gedaan. De duiven komen er niet eerder mee terug maar het klinkt zo wel anders. Als het met de jongen nog eens zo gebeurd dan zullen veel liefhebbers de jas aan de kapstok hangen. Zondag 29 juni tegen half vier kreeg ik de achtste van Meaux en daarna niks meer gezien. Ook hier zijn dus  vier goede duiven weg. Zal ze u noemen Amira 4x 1e , Donker Shaki 1e duifkamp natour Afd.7 , Bakkie 8e duifkamp Jong Afd. 7 en de Witneus een belofte volle jaarling doffer. Iedere keer naar het hok kijken of er één is terug gekomen , ook als de post is geweest kijken of er een opvangkaart bij zit. Helaas nog steeds niks. Hoor nu dat er na een week weer diverse duiven zijn terug gekomen hier in de omgeving. Dus er is nog hoop dat ze weer hun plaatsje in het hok innemen.

Heeft u vragen mijn email adres is :  jon72780@planet.nl
U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten